Fogyj úgy, mint az X-Faktor sztárja!

Szabó Ricsi alig kilenc hónap alatt csaknem 30 kilótól szabadult meg. A videóból megtudhatjátok, hogyan!

 

A 2014-es X-Faktor színpadán még egészen más képet mutattál. Hihetetlen átváltozáson mentél keresztül az elmúlt másfél évben. Mi vezetett el a nagy elhatározáshoz?

Sokat és mindig is foglalkoztatott, hogy rengeteg súlyfelesleg van rajtam. A műsorban annó féltem, hogy ez akadályt fog jelenteni, de az emberek így is megszerettek, és ez azóta sem változott. Sokak szemében megmaradtam aranyos, kedves macinak, ami nagyon jól esik, de valljuk be, egy énekesnek a hangján kívül a megjelenése is fontos. Aztán úgy határoztam, hogy az emberi mivoltomat nem, de a kilókat ledobom. Tavaly nyáron a rendszertelen étkezés miatt kórházban is voltam, ez volt az utolsó pont, amikor azt mondtam: égjen a zsír!

Hogy néz ki az edzésprogramod? Heti hány alkalommal és milyen rendszerben edzel?

Három alkalommal, változatos edzésformákkal, személyre szabottan. Edzőmmel, Tányéros Ádámmal minden alkalommal más izomcsoporton dolgozunk, és hasizomerősítéssel zárunk. A kardió egyénileg végzendő, ebben még szorgalmasabbnak kell lennem.

Van kedvenc gyakorlatod?

Felsőtestnél a döntött pados tárogatás, lábnapokon a lábtolózás. Utóbbinál már elértem a 200 kg súllyal való munkát. Ez az én fejlődésemben nagy szó. Az első alkalmaknál kis súlyok is nehezen mentek.

                                      SzaboRicsi3.jpg

Milyen az étrended?

Az étrendem a vércsoportomnak megfelelően van összeállítva. Törekszünk a szénhidrát kizárására, a  csokoládé- és süteményvariációimat is el kellett felejtenem. Helyette a bűnmentes sütik, fehérje, palacsinták, gyümölcsök. Vitamindús étrend kiegészítve fehérjével.

Mi motivál?

A kiegyensúlyozottság érzése. Meg hogy végre rám jöhessen egy nadrág! Jó lenne már úgy vásárolni egy ruhaboltban, hogy nem kell félnem, hogy nincs rám méret vagy furán áll. Egy edzés bármennyire is nehéz, zuhanyzás után boldogan lépek ki az utcára. Nem hittem el, de így van.

000001.jpg Az edzés felszabadít: utána azt érzem, minden rendben van, akkor is, ha problémák gyötörnek.

SzaboRicsi1.jpg

Hogy állsz a zenével? Szoktál edzés közben is hallgatni?

A zene az életem része, és az edzéshez is elhagyhatatlan. Szinte mindig énekelek, még evezés közben is.

Mit tartasz a legnehezebbnek az életmódváltásban, és hogyan küzdesz meg vele?

Féltem, hogy a nagy kigyúrt emberek majd kinéznek a teremből, de rá kellett jönnöm, hogy ez egyáltalán nem így van.

000001.jpg A sportolók igazi emberek! Tisztelem őket a kitartásukért!

Az első pillanatban segítenek, tanácsot adnak. Ez nem volt probléma az edzésen sem. A diéta viszont nagyon nehéz. Nem könnyű megállni, hogy ne vegyek meg egy csokit, islert vagy krémes mézest. Sokat javultam, de azért még vannak gyenge pillanataim, és ilyenkor iszonyatos bűntudatom van. Van, hogy megeszem egy csokit otthon, majd gyorsan guggolok 50-et. Nem elég, de kicsit megnyugszom.

SzaboRicsi_elotteutana.jpg

Mi lenne az 5 legfontosabb tanácsod azoknak, akik még csak most fontolgatják, hogy rálépnek az útra, amin egykor Te is elindultál?

Elszántság, kitartás, akarat, akarat, önbizalom: ezek a kulcsszavak. 

Sokan talán nem is tudják Rólad, hogy „civilben” iskolában tanítasz. Elszántságoddal és életmódváltásoddal is biztosan hiteles példát jelentesz a diákságnak. Mit gondolsz, hogyan lehet és érdemes felhívni a figyelmüket az egészséges életmód fontosságára? Egyáltalán: hogyan látod a jövő generációjának egészségi helyzetét?

Nemsokára végzek az egyetemen. Jelenleg gyakornokként dolgozom egy budaörsi iskolában. Szeretem a gyerekeket. Sok erőt adnak, de fárasztó munka is a tanítósdi. Az első héten lebuktam, mert az egyik kisgyerek felismert, és másnap már mindenki utánam nézett az osztályban. Skandálták a „Ricsi bácsi énkelj!"t, és meg is tettem. Aztán meg kellet mutatnom egy felvételt. Jöttek a reakciók, hogy mennyit változtam, furi voltam, meg ilyesmik. Elmondtam, hogy akarattal, kitartással bármit el lehet érni.

000001.jpg Fontos, hogy úgy neveljük a gyerekeket, hogy ne gyötrelem legyen a mozgás, hanem öröm. El kell érni, hogy meglegyen a belső motivációjuk.

A példák mi vagyunk és a szülők! Az otthoni környezetnek nagy szerepe van. Sokszor negatív. Gyümölcsöt keveset esznek, valamint keveset isznak. Saját példámból tanulva, aki sohasem sportolt, eldöntöttem, hogy a saját gyerekem már babaként úszni fog.

Milyen terveid vannak az énekléssel? Hol láthatnak/hallhatnak a közeljövőben a rajongók?

Április 8-án Százhalombattán.  Májusra tervezek egy önálló estet Budaörsön, amennyiben megvan minden előkészület, tudni fogtok róla. Tervezem azt is, hogy külföldön próbálkozom tehetségkutatóban. Jelenleg azon dolgozom, hogy ki tudjam hozni az első saját dalom. Ahová hívnak, megyek és énekelek. Sokszor jótékonykodom is. Türelem és kitartás kell ehhez a pályához. Szörnyű dolgok vannak a szakmában, de hiszem, hogy megvan az utam. Kitartok!

                                     SzaboRicsi2.jpg

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary