2024. április 20.

piros 2021 03

Örökre szabadulj meg a zsírfeleslegtől!

Kiegyensúlyozott fogyókúrát mutatunk szélsőségek nélkül, amelynek során egy egyszerű tervet követve, néhány alapszabályt betartva tartósan élvezheted munkád gyümölcsét!

 

A kudarcba fulladt zsírcsökkentő és szálkásító kísérletek többségének hátterében szinte borítékolhatók a típushibák. Először is sokan átesnek a ló túloldalára, durván visszafogják a kalóriabevitelt és eszeveszett kardiózásba fognak. Amikor pedig ez a terv menthetetlenül visszafelé sül el, úgy érzik magukat, mintha kicsavarták volna őket, elveszítik a türelmüket, és kezdhetik elölről az egészet. A folyamat olykor heteket vesz igénybe, de van, hogy néhány nap is elég ahhoz, hogy az ördögi kör bezáruljon, és az illető már neki is veselkedhet az újabb bukásra ítélt próbálkozásnak. Most segítünk abban, hogy TE NE kövesd el ugyanezeket a hibákat, hogy elkerülhesd a sikertelenség rémét! Ha az alábbi tanácsokat megfogadod, és belenyugszol abba, hogy a pozitív változás nem azonnal jelentkezik, máris egy lépéssel közelebb kerültél fenntartható álomformád eléréséhez. Lássuk hát, mit kell tenned a hosszú távú eredményekért!

man-sprinting-indoors-cardio-tips.jpg

TERVEZZ ELŐRE!

Tervezz meg saját 12 hetes szálkásító programodat! Kezdj 20 perces kardióedzésekkel, akár önmagukban, akár a súlyzós edzés végére beiktatva, heti 5 alkalommal. A 20 perc magas intenzitású intervallum edzést foglaljon magába, pl. 10 másodperc sprint, 10 másodperc kocogással váltogatva. Kéthetente 10 másodperccel növeld kardióedzésed időtartamát.

fastdinnerCR_0.jpg

FOKOZATOSAN CSÖKKENTSD A KALÓRIABEVITELT!

A számodra megszokott kalóriamennyiséggel indíts. (Egy átlagember napi kalóriabevitele jó esetben napi 2000 körül mozog, amiből 40% fehérje, 40% szénhidrát, és 20% zsír.) Kéthetente faragj le ebből 150-et, leginkább persze a zsírból és a szénhidrátból. Törekedj a bőséges fehérjefogyasztásra!

RunningCardio_0.jpg

FORDÍTS AZ IRÁNYON!

Nyolc hét elteltével változtass az irányon! Ha pontosan követted a tervet, ekkorra 1400 körül fog járni a kalória (az eredeti 2000 helyett) kardióedzéseid pedig már 50 percre rúgnak. Ekkor ismét kezdd el fokozatosan növelni a kalóriabevitelt (hetente plusz 100-zal) és a kardióból is hetente vegyél vissza 5 percet.

Fatgut.jpg

FOGADD EL MAGAD!

Ne ess kétségbe, ha eleinte azt tapasztalod, rosszabbul nézel ki, mint kezdetben. Ez teljesen normális, és még a profikkal is előfordul, hiszen a test kalóriahiányban szenved, visszatartja a vizet, és ilyenkor puhának, petyhüdtnek érezhetjük magunkat. Ezért kell újra megnövelni a kalóriabevitelt, és visszavenni a kardióból. Ez a legnehezebb része.

tapemeasure.jpg

VEZESS HALADÁSI NAPLÓT!

Használd a mérleget, mérőszalagot, testzsírmérőt, és rendszeresen fotózd le magad. Ily módon akkor is nyomon követheted a fejlődést és megőrizheted a munkakedved, ha a mérleg nyelve makacskodni látszik.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary

 

Image
Muscle & Fitness magazin, minden ami testépítés, fitnesz, erőemelés vagy crossfit.