Ezek a legjobb természetes fehérjeforrások

Dicséretes, hogy nyomod a fehérjeturmixot, de azért ne feledkezz meg a természetben előforduló ízletes rokonairól sem!

 

grilled-chicken-breasts.jpg

GRILLEZETT CSIRKEMELL

A csirke nagy előnye nem csak az, hogy ezer módon elkészíthető, de fehérjeértéke vetekszik az olyan nehézsúlyúakkal, mint a marha, a tojás vagy a hal, hiszen könnyen szintetizálható, így hatékonyan segíti a regenerálódó izomrostok növekedését. A baromfihús emellett niacinban és B-vitaminban gazdag, amelyek a  szénhidrátok zsír és fehérje használható energiává alakításában játszanak szerepet. 

18 dkg csirkemell tápértéke: 186 kalória, 36 g fehérje, 0 g szénhidrát, 2 g zsír, 1 g telített zsír, 0 g rost. 

CannedSalmon.jpg

LAZACKONZERV

Ízletes proteinbomba és kalciumforrás, amely omega-3 zsírsavakban és D vitaminban még a tonhalnál is gazdagabb. Tudományos kutatások szerint az egészséges zsírok javítják a szervezet inzulinérzékenységét, ezáltal kevesebb zsír elraktározására ösztönzik, és növelik a zsírok oxidációját. Fogyaszthatod szendvicsre kenve vagy salátákba keverve.

10 dkg lazackonzerv tápértéke: 152 kalória, 24 g fehérje, 0 g szénhirát, 4 g zsír, 1 g telített zsír, 0 g rost. 

 

egg-benefits-yolk.jpg

TOJÁS

A tojás szó szerint az élet forrása. Gondolj bele: minden megvan benne ahhoz, hogy 21 napon keresztül egy életet tápláljon. A testépítő számára pedig fontos A-, B12-, és D-vitamint, szelént és gyors felszívódású fehérjét tartalmaz, kevés kalóriával. Egy 2009-es kanadai kutatás szerint a tojásban található fehérjék csökkentik a vérnyomást és a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását. Ha ez mind nem volna elég, a reggelire fogyasztott tojás nagyon laktató, és sokáig nem leszel tőle éhes.  

Egy nagy tojás tápértéke: 71 kalória, 6 g fehérje, 0 g szénhidrát, 5 g zsír, 2 g telített zsír, 0 g rost. 

Beef-Up.jpg

MARHAHÚS

Talán nem szorul magyarázatra. ez az ízletes proteinbomba zsírégető konjugált linolsavat, gyulladáscsökkentő omega-3 zsírsavakat és E-vitamint tartalmaz, és kitűnő vasforrás. Ráadásul – és ez sem utolsó szempont – marhahús íze van!  Válaszd a szárazabb, soványabb részeit, mint például a bélszínt, fehérpecsenyét és a hosszúfartőt.

18 dkg sovány marhahús tápértéke: 258 kalória, 36 g fehérje, 0 g szénhidrát, 12 g zsír, 6 g telített zsír, 0 g rost.

cottage-cheese_1.jpg

SOVÁNY TÚRÓ

A túróban a fehérje leginkább kazein formájában található meg, ami lassú felszívódású, ezért tartósan látja el az izmokat aminosavakkal. A túrót ezért érdemes este, lefekvés előtt is fogyasztani, hogy minimalizáld az éjszakai katabolizmust. Válaszd az alacsonyabb zsírtartalmú verziót! 

25 dkg túró tápértéke: 163 kalória, 28 g fehérje, 6 g szénhidrát, 2 g zsír, 1g telített zsír, 0 g rost. 

 

Kövess minket Facebookon is!
https://facebook.com/muscleandfitnesshungary