9 libidógyilkos

Könnyen lehet, hogy nem a csillagaitokban, hanem az ételeitekben van a hiba.

Nem érzed magad elég tettre késznek? Ne csüggedj, mert korántsem biztos, hogy veletek van a baj, és nem is kell fejvesztve az orvoshoz rohannod! Az emberiség ősidők óta alkalmaz természetes afrodiziákumokat a szexuális vágy és teljesítmény fokozására, de az orvostudomány fejlődésével fokozatosan fény derül azokra az ételekre és italokra is, amelyek fiziológiai hatásaik miatt komoly vágylohasztóként keseríthetik meg az életünket. A férfiak korának előrehaladtával ráadásul az elfogyasztott ételek egyre jobban befolyásolják a tesztoszteronszintet, amely, mint tudjuk, felelős a libidóért és az erekció képességének fenntartásáért. Ha el akarod kerülni az efféle kudarcokat, jobban teszed, ha a következő ételeket és italokat mértékkel fogyasztod.

beer_1.jpg

ALKOHOL

Lehet, hogy egy-két sör meghozza a bátorságod a csaj leszólításához, de hiába jutsz el a hálószobájáig, ha csalódást okozol neki az ágyban. Emlékezz sráckorunkból… Az alkoholfogyasztás gátolja az erekció és az orgazmust bekövetkezését, de ellenkező esetben korai magömlést is okozhat. Ha nem akarod elbaltázni az estét álmaid nőjével, tarts mértéket, és ha mégis több kört innál, guríts le egy-két pohár vizet is!

cheese_0.jpg

SAJT

Na ne már, hogy a sajttal is baj van?! Hiszen tök egészséges! – gondolnád elsőre. A tehéntejből készült sajtok ipari előállításáról azonban tudni kell, hogy gyakran szintetikus hormonokkal tömik a szegény állatot a tejhozam megnövelése érdekében, ezek pedig negatív hatással lehetnek az ösztrogén és a tesztoszteron szintjére.

mint.jpg

MENTA
Noha hódításaink sikerességében a lehelet kulcstényező, a gyors megoldást kínáló mentolos készítmények is alattomosak (már ha valóban tartalmaznak mentát). A borsmenta ugyanis szintén csökkenti a tesztoszteronszintet, bár tény, hogy az emésztésre jó hatással van.

canned-tuna.jpg

KONZERVEK

És jöjjön egy adalékanyag. A konzervek, de sok más feldolgozott élelmiszer ízesítésére és tartósítására is többnyire nátriumféléket alkalmaznak, amelyek közvetett módon befolyásolják a szexuális teljesítményt. Magas vérnyomást okoznak, így a vér kevésbé áramlik a használni kívánt területre...

burger_4.jpg

FELDOLGOZOTT ÉLELMISZEREK

A finomra dolgozott virsliket, felvágottakat, és húspogácsákat egyébként is érdemes fenntartásokkal kezelnünk, mert – tisztelet a kivételnek – a legritkább esetben tartalmaznak minőségi húsféléket, annál inkább tartósítószereket és ízfokozókat, sőt, hormonokat és antibiotikumokat is, amelyekkel szintén az állatok növekedését gyorsítják. Ezek a silány minőségű húskészítmények szintén felboríthatják a szervezet hormonháztartását. Igyekezz minél kevésbé feldolgozott, sovány húsokat választani, amelyek még emlékeztetnek a csirkére vagy a pulykára. 

asparagus.jpg

BŰZÖS ZÖLDSÉGEK

Szomorú, de bármilyen egészséges a spárga, a brokkoli, vagy a kelbimbó, a randi előtti napon érdemes lemondanod róluk, mert sajnos partnered számára kellemetlen szagot és ízt kölcsönözhetnek testnedveidnek, nem beszélve a leheletedről.

healthy-snacks-popcorn_0.jpg

POPCORN

Randi után egy vacsi, aztán filmnézés, és ha filmnézés, akkor naná, hogy popcorn. Tudnod kell azonban, hogy a mikróban készített popcorn csomagolásából vágylohasztó és prosztatakárosító hatású perfluoroktánsav juthat a szervezetedre, amely, hogy értsd, a mostanság feltételezett rákkeltő hatása miatt amúgy is gyakran kárhoztatott teflon rokona. Na bumm.