Nassolási alapszabályok

Egy főétkezések között beiktatott nassolni való segíthet fenntartani a gyors anyagcserét és még izmosodhatsz is tőle, ám csak akkor, ha a diétád támogató tápanyag értékekkel rendelkezik!

Ha azt szeretnéd, hogy a köztes étkezéseid támogassák kiegyensúlyozott étrended, ne pedig romba döntsék azt, akkor mindenképp fogadd meg alábbi tanácsainkat.

Csak könnyedén: ne feledd, egy kis nassolás nem egy főétkezés! Ügyelj rá, hogy maximum 350 kalóriát fogyassz el a főétkezések között.

Turbózd fel a fehérjét: Izmaid növekedése érdekében, mindenképp törekedj egy minőségi és magas fehérjetartalmú megoldásra. Választásod legalább 8 gramm proteint tartalmazzon.

Törekedj a tiszta étkezésre: A nassolás egy lehetőség arra, hogy bevidd a szükséges napi vitamin, ásványi anyag és tápanyag mennyiséget, valamint a szükséges rostokat, de ez csak akkor valósulhat meg, ha teljes értékű ételeket választasz, és távol tartod magad az előre csomagolt, szintetikus kalóriabombáktól!

Fontos a jó időzítés: Hogy elkerüld a nem kívánatos kilókat, a nassolást inkább délelőttre, vagy kora délutánra időzítsd. Ha este tör rád az éhség, akkor már szigorúan csak alacsony szénhidráttartalmú, és fehérjében gazdag megoldásokkal csillapítsd étvágyad, mint például a cottage cheese.