Trendi
Egészséges receptek
Édes-savanyú áfonyás chutney
Varázsolj fűszeres ízeket az ünnepi asztalra!
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 nagy póréhagyma, alaposan megmosva, hosszában félbe vágva, majd felszeletelve és újra megmosva
- fél tk. őrölt fahéj
- 1 ujj nagyságú friss gyömbér, apróra vágva
- fél tk. őrölt gyömbér
- 1/4 tk. őrölt szerecsendió
- 1 nagyobb alma, mag nélkül, felkockázva
- 40 dkg fagyasztott vörösáfonya
- 1 dl juharszirup
- 4 ek. almaecet
- 4 ek. barnacukor
- 5 ek. víz
- 2 ek. aszalt cseresznye vagy áfonya
- 1 ek. dijoni mustár
- 1 csipetnyi tengeri só
- 1 csipetnyi őrölt fekete bors
Elkészítése:
- Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd szórd bele a póréhagymát. Időnként megkeverve alacsony lángon süsd 5 percig. Add hozzá a fahéjat, gyömbért és szerecsendiót. Főzd még 1-2 percig.
- Add hozzá a többi összetevőt, alapos kevergetés mellett forrald fel az egyveleget.
- Ha felforrt, lassú tűzön főzd tovább addig, amíg az áfonyaszemek szétnyílnak, és az alma megpuhul (10-12 perc). Ha túl sűrűnek érzed a masszát, 1-2 evőkanál vízzel higíthatod. Vedd figyelembe, hogy a chutney kihűlve enyhén megszilárdul.
- Vedd le a tűztől, és kóstold meg. Ha szükségét érzed, sóval, borssal, juharsziruppal, gyömbérrel, szerecsendióval, fahéjjal ízesítheted. Húsokhoz ajánljuk.
Tápérték: 310 kalória, 7 g zsír, 1 g telített zsír, 61 g szénhidrát, 4 g rost, 0 g fehérje.
Kövess minket Facebookon is!
https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary

