Trendi
Egészséges receptek
Téli vendégváró: gyümölcsös-palizsános csirkeragu
Valódi ínyencség a Közel-Keletről!
Hozzávalók 6 személyre:
- 4 ek. olívaolaj
- 8 kicsontozott, bőr nélküli csirkecomb, kockákra vágva
- 1 hámozott padlizsán,3-4 centis kockákra vágva
- 3 fej vöröshagyma, vékonyra szelve
- 4 répa, vékonyra szeletelve
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 marék aszalt sárgabarack, apró darabokra vágva
- 1 marék mazsola
- 1-2 húsleveskocka, ízlés szerint
- 2 ek. paradicsomszósz
- 1 fél citrom leve
- 2 ek. liszt
- 1,5 tk. őrölt kömény
- 1,5 tk. őrölt gyömbér
- 1,5 tk. őrölt fahéj
- 1 pohár víz
Elkészítése:
- Egy nagyobb serpenyőben enyhén melegíts fel egy kanál olívaolajat.
- A felkockázott csirkecombok felét tedd a serpenyőbe, és éppen csak pirítsd meg kívülről, minden oldalról.
- Tedd félre, és egy másik kanál olajon pirítsd meg a maradék csirkét is.
- Az enyhén megpirított húst tedd egy tepsibe vagy jénaiba, majd keverd össze a padlizsánnal, hagymával, fokhagymával, répával, aszat barackkal és mazsolával.
- Egy közepes tálban keverd össze a többi összetevőt.
- Öntsd nyakon a szósszal a húst és a zöldségeket, majd 180 fokra melegített sütőben süsd addig, amíg a zöldségek is megpuhulnak.
Egy adag tápértéke: 331 kalória, 16 g fehérje, 21 g szénhidrát, 21 g zsír, 5 g rost.
További egészséges receptekért kattints ide!
Kövess miket Facebookon is!