Egészséges receptek
Fehérjedús kubai steak
Próbáld ki ezt az ízletes fogást, hogy enyhítsd hús utáni sóvárgásod, és feltöltsd a szervezeted a szükséges mennyiségű fehérjével!
Kalória | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1222 | 95 gramm | 90 gramm | 4 gramm |
Steak és hagyma kombinációja még sosem volt ilyen ínycsiklandozó! Robert Irvine mesterszakácstól kölcsönzött, étvágygerjesztő receptünkkel hirtelen sokkal könnyebb lett a szénhidrátban szegény, fehérjedús étrend követése.
Hozzávalók 4 adagra
A hús fűszerezéséhez:
» 1 evőkanál só
» 2 teáskanál fokhagyma granulátum
» 1 teáskanál pirospaprika por
» 2 evőkanál cajun-i fűszerkeverék
A chimichurri-hoz (argentin barbecue szósz)
» 1 csokor koriander
» 1 csokor petrezselyem
» némi őrölt pirospaprika
» 3 gerezd fokhagyma
» egy evőkanálnyi szőlőmag olaj
» egy citrom leve
» 1 evőkanál vörösborecet
» 2 evőkanál víz
A steakhez:
» kb. 1,5 kg lágyéksteak
» 1 vidalia vöröshagyma karikákra vágva
» 2 evőkanál szőlőmagolaj
» só, bors
» 12 db háromszögletűre vágott lime
» fél csokor koriander
Elkészítési mód:
- Keverd össze a steak fűszerezéséhez szükséges hozzávalókat egy nagy tálban
- A chimichurri alapanyaagait tedd be egy turmixgépbe, és addig turmixold őket, amíg egy szinte teljesen homogén keveréket nem kapsz
- Melegítsd elő a grillsütőt, és dörzsöld be a steak mindkét oldalát a már összedolgozott fűszerkeverékkel. A hagymakarikákat locsold meg olajjal, majd adj hozzá sót és borsot. A steak szeleteket helyezd a grillsütőre, és süsd az általad favorizált keménységig. Amikor már majdnem készre sültek, akkor add hozzá a hagymát.
- Amint a hús elkészült, tedd félre, és a grillezett hagymákat helyezd külön egy tálba. Locsold rájuk a 12 db lime cikkely kipréselt levét, majd add hozzá a fél csokor koriandert.
- Szeleteld fel átlósan a steak-et, majd helyezd el őket egy nagy tálon, tetejükön a hagymakarikákkal. Bolondítsd meg a chimichurri szósszal, majd ízesítsd kovább a maradék koriankerrel és lime-mal!