Egészséges receptek
Alacsony szénhidráttartalmú curry-s csirke salátalevélbe tekerve

A curry kölcsönöz jellegzetes ízt ennek az egészséges, alacsony kalória- és zsírtartalmú fogásnak.
Kalória |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
433 | 41g | 23g | 18g |
A szakács javaslata:
A csirkét többféle módon is elkészítheted. Grillezhetsz csirkemellet, megsüthetsz egy egész csirkét, vagy beszerezhetsz egy már előfőzött grillezhető csirkét is. Vágd a csirkemelleket kisebb kockákra, majd fagyaszd le őket egy visszazárható műanyag dobozban, amíg el nem készíted a többi hozzávalót. Ha egyáltalán nincs időd főzni, használhatsz már kész, vízbe áztatott csirkemell konzervet is.
Hozzávalók:
» 3 adag csirkemell
» 1 csomag zellerszár
» ½ csészényi félbevágott szőlőszem
» ½ marék dió
» 1 teáskanál citromlé
» ½ evőkanálnyi majonéz
» 1 teáskanál madras curry por
» ¼ csészényi mango chutne
» 12 db Bibb salátalevél
» só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Keverd össze a csirkét, a zellert, a szőlőszemeket, a diót, a curry port és a mango chutney-t egy nagy tálban, majd add hozzá a citromlevet, és a majonézt is és addig keverd, amíg egyenletes állaga nem lesz.
2. Oszd el egyenletesen az így kapott keveréket a salátaleveleken. Ha későbbre is meghagynál belőle, akkor viszont még ne tedd rá a levelekre, csak közvetlenül fogyasztás előtt. Három salátalevélbe göngyölt csirke felel meg egy adagnak.