Egészséges receptek
Protein pasta

Csupán pár egyszerű lépés, és fél óra kell ehhez a laktató, fehérjében dúskáló tésztás étel elkészítéséhez.
TONHALAS-KAPRIBOGYÓS SPAGETTI
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
- 1 ek. olívaolaj
- 120 g koktélparadicsom, félbe vágva
- 2 ek. kapribogyó
- 8 kimagozott zöld olívabogyó negyedelve
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- 4 szardellafilé apróra vágva
- 1 tonhal konzerv, olívaolajos
- 180 g FORPRO HIGH PROTEIN PASTA SPAGETTI
- Fekete bors
- Reszelt pecorino sajt (opcionális)
- Extra szűz olívaolaj
- Só
1. Forralj fel egy fazék sós vizet.
2. Egy serpenyőben melegíts fel olívaolajat. Tedd bele a paradicsomot, kapri- és olívabogyót, fokhagymát, szardellát és tonhalat. Időnként megkeverve süsd, amíg a szardella „elolvad”.
3. A tésztát készítsd el a csomagoláson lévő útmutató szerint. Tegyél félre ½ csészét a főzővízből. Szűrd le és tedd vissza egy fazékba, keverj hozzá 2 ek. főzővizet, a szószt, és forgasd össze, hogy bevonja a spagetti szálakat. Közben keverhetsz hozzá még vizet, ha szükséges.
4. Tálaláshoz sózd és borsozd. Szórd meg sajttal (ha szereted) és csorgass rá még olívaolajat.
TÁPÉRTÉK ADAGONKÉNT
- 504 KALÓRIA
- 36 g FEHÉRJE
- 48 g CH
- 18 g ZSÍR
VASBAN GAZDAG
A szardella bővelkedik vasban, ami a „szállítórendszert” támogatva képes javítani a test oxigénellátásán.