Egészséges receptek
Marhapörkölt sörrel, ahogy az írek készítik

Ezúttal egy hamisítatlan Guinness Beef Stew recepttel járulunk hozzá tömegelésedhez!
Hozzávalók 6 adaghoz:
2 ek. szőlőmagolaj
70 dkg sovány marhahús, felkockázva
1 nagy vöröshagyma, felkockázva
fél kg apró burgonya, felezve
2 nagy répa, megpucolva, felkarikázva
2 zellerszál, felszeletelve
½ tk. só
3 gerezd fokhagyma, felszeletelve
2 ek. paradicsomszósz
2 tk. szárított kakukkfű
¼ tk. feketebors
¼ tk. chilipehely
3,5 dl Guinness sör
1 leveskocka vagy levesalap
1 ek. Worcestershire-szósz
4 ek. friss petrezselyem, apróra vágva
ELKÉSZÍTÉSE:
1. Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd közepes lángon pirítsd aranybarnára a felkockázott marhahúst, végül vedd ki az olajból, és tedd félre.
2. A hagymát, burgonyát, répát, zellert megsózva párold 5 percig, majd add hozzá a fokhagymát, paradicsomszószt, kakukkfüvet, borsot, és chilit, és főzd még 1-2 percig. 3. Öntsd hozzá a sört, és forrald fel. Ügyelj, hogy semmi ne ragadjon az edény aljára. Fedő nélkül rotyogtasd 5 percig.
3. Végül add hozzá a húst, levesalapot és Worcestershire-szószt is. Forrás után vedd vissza alacsony lángra, takard le, és hagyd főni legalább 40 percig.
4. Friss petrezselyemmel díszítsd.
A séf tippje: Nem csak a magyarok vallják, hogy a jó pörköltnek idő kell. Lassú tűzön főzve ráadásul a marha olcsóbb részei, a nyak és a far is kellemesen puhává varázsolhatók.
Egy adag átlagos tápértéke: 341 kalória, 28 g fehérje, 14 g zsír, 22 g szénhidrát.
Kövess minket Facebookon is!