Egészséges receptek
Bűnösen finom bögrés sütemény az ír kávé zamatával

Régóta adósak vagyunk a manapság oly népszerű mikrós desszertek diétás képviselőjével. Íme a mi verziónk.
A séf tippje: Egy kis vízzel összeturmixolva az előre beáztatott kesudió csodálatosan selymes és egészséges ballasztanyagot szolgáltat a desszertekhez. Ha még diétásabbá szeretnéd tenni a receptet, a liszt felét fehérjeporral is helyettesítheted.
Hozzávalók:
50 g (kb. 2,5 evőkanál) nyers kesudió
2 ek. whiskey
1 ek. + 2 tk. juharszurup
1 tojás
4 ek. görög joghurt
1 tk. instant kávépor
4 ek. zabliszt vagy más teljes kiőrlésű liszt
1 ek. natúr kakaópor
fahéj ízlés szerint
késhegynyi sütőpor
1 csipet só
ELKÉSZÍTÉSE:
- A kesudiót tedd egy tálba, öntsd rá a vizet, és áztasd 2 óráig, majd szedd ki a vízből.
- A megpuhult kesudiót fél deci vízzel, whiskey-vel és 1 ek. juharsziruppal turmixold simára.
- A többi összetevőből keverd ki a tésztát, majd öntsd egy minimális zsiradékkal kikent bögrébe.
- Fedd le a bögrét papírtörölközővel, és tedd a mikróba 1-2 percre, amíg a teteje felpúpozódik.
- Locsold meg a viszkis kesukrémmel.
Kövess minket Facebookon is!
www.facebook.com/muscleandfitnesshungary