Egészséges receptek
Ropogósra pirított pikáns gyömbéres csirkefalatok

Ha elsőrendű fehérjeforrásra vágysz, de nincs időd a főzőcskézésre, ezt az ázsiai ízvilágú ínyencfogást mindenképp próbáld ki!
Tipp: A pirítás titka mindig az, hogy az összetevőket előre el kell készíteni, hogy aztán minél gyorsabban, egyszerre készíthesd el őket. Főzd meg a rizst, darabold fel a zöldségeket és a csirkét, hogy a mennyei lakoma pár perc múlva ott gőzölöghessen a tányérodon!
Hozzávalók (4 adaghoz):
2 ek. olaj
fél kg csirkemell (csont és bőr nélkül), 1-2 centis kockákra vágva
2 ek. frissen reszelt gyömbér
1 friss serrano paprika, felkarikázva
1 közepes vöröshagyma, felszeletelve
1 kisebb piros kaliforniai paprika, apró csíkokra vágva
1 kisebb zöld kaliforniai paprika, apró csíkokra vágva
1 kisebb sárga kaliforniai paprika, apró csíkokra vágva
4 ek. szójaszósz
2 ek. víz
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 tk. kukoricakeményítő
1 tk. cukor
ELKÉSZÍTÉSE:
- Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben közepes lángon melegíts fel 1 ek. olívaolajat. Add hozzá a felkockázott csirkét, és süsd majdnem készre, majd tedd félre egy kicsit, és takard le, hogy meleg maradjon.
- A maradék olajat is melegítsd fel, majd add hozzá a gyömbért és a paprikákat. Kevergetve pirítsd 5 percig, majd add hozzá a csirkefalatokat.
- A lime levét keverd ki a vízzel, szójaszósszal, kukoricakeményítővel és cukorral, majd a kapott szósszal öntsd nyakon a csirkét és a paprikát, és süsd még 1-2 percig, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Rizzsel tálald.
Tápérték: 234 kalória, 27 g fehérje, 7 g zsír, 22 g szénhidrát.
Kövess minket Facebookon is!
www.facebook.com/muscleandfitnesshungary