Egészséges receptek
Rostonsült lazac a gyömbér erejével

Varázsolj különleges ízvilágot a diétádba!
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db 20 dkg-os lazacfilé
- 2 tk. mogyoróolaj
- 2 ek. zúzott fokhagyma
- 1 ek. reszelt gyömbér
- 1 ek. apróra vágott citromfű
- 7 dkg spárgafej
- 7 dkg kelbimbó, félbe vágva
- 7 dkg cukorborsó
- fél kaliforniai paprika, csíkokra vágva
- 4 ek. szójaszósz
- 2 ek. víz
- tengeri só és fekete bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE:
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, majd helyezd a halfiléket egy hajszálvékonyan kikent sütőlapra, és süsd őket 10-12 percig. A mogyoróolajat melegítsd fel egy serpenyőben, majd szórd bele a fokhagymát, gyömbért és citromfüvet. Tempós kevergetés mellett add hozzá a spárgát, kelbimbót, cukorborsót és kaliforniai paprikát, majd pár perccel később a szójaszószt, vizet, sót és borsot. Főzd még 4-5 percig illetve addig, amíg a zöldségek elérik az általad kívánt puhaságot. Vedd ki a lazacot a sütőből, és szórd meg a zöldségekkel.
1 adag tápértéke: 424 kalória, 50 g fehérje, 22 g szénhidrát, 19 g zsír.
Kövess minket Facebookon is!
www.facebook.com/muscleandfitnesshungary