Trendi
Táplálkozás
Tilápia kapros-parmezános hummuszbundában

15 perc alatt elkészíthető fehérjedús tengeri finomság.
Hozzávalók (4 személyre):
- 4 db 15 dkg-os tilápiafilé (esetleg halibut vagy ausztrál sügér)
- fél citrom leve
- 1/2 ek. só
- 1/2 ek. őrölt feketebors
- 6 ek. hummusz
- 1,5 ek. apróra vágott friss kapor
- 4 ek. gluténmentes morzsa (pl. kukorica panír)
- 1 ek. finomra reszelt parmezánsajt (ízlés szerint elhagyható)
ELKÉSZÍTÉSE:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd bélelj ki fóliával egy tepsit, és enyhén spricceld be olajjal.
- Tedd a halat a fóliára, és csavard rá a citrom levét. Fűszerezd sóval, borssal.
- Egy kis tálban keverd össze a hummuszt és a kaprot, és kend meg vele a halfiléket.
- Egy másik tálban keverd össze a zsemlemorzsát és a parmezánt, majd szórd a hummusszal kent halfilékre.
- Süsd át a halat (kb. 15 perc), és máris tálalható!
Tápérték: 195 kalória, 4 g zsír, 11 g szénhidrát, 37 g fehérje
Kövess minket Facebookon is!
https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary