8 tipp, hogy nyugodtan élvezhesd az ünnepi lakomát!

Néhány praktikával és egy kis odafigyeléssel a rogyásig telt karácsonyi asztal mellett sem kell aggódnod a kalóriák miatt!

Kétségtelen, hogy az évnek ennek az időszakában a legnehezebb legyőzni a kísértést. Nem kell azonban kétségbeesned: az alábbi tanácsokat megfogadva nem kell majd kopogó szemmel kirekesztve pislognod az asztal sarkán...

1. IGYÁL VIZET!

Amikor érzed, hogy rád tör az éhség, vagy tudod, hogy már csak pár perc választ el a nagy dínomdánomtól, dönts magadba egy nagy pohár vizet! Ez azért fontos, mert nem csak kevesebbet fogsz enni, de az alkohol izomfejlődésre gyakorolt negatív hatását (és persze a másnapi macskajaj nyűgjeit) is csökkenti!

2. NE ADJ ESÉLYT A KÍSÉRTÉSNEK!

Ne hívd ki magad ellen a sorsot: ne tölts túl sok időt a dúsan rakott ünnepi asztal közelében. Figyelj a testedre, és akkor egyél, ha éhes vagy, ne álldogálj sóvárogva az ínyenc fogások előtt. Tudod: a szemed mindig többet kíván…

healthyaltern.jpg

3. KÍNÁLJ EGÉSZSÉGES ALTERNATÍVÁKAT!

Ha vendégségbe mész, tiéd a választás, hogy megteremthesd a megfelelő körülményeket: vigyél magaddal egészséges rágcsálnivalót, chips és süti helyett szárított gyümölcsöt, zöldségeket, magvakat. Így nem csak magaddal, de környezeteddel is jót teszel. Akinek nem tetszik, választhat mást…

4. A KEDVENCED HAGYD UTOLJÁRA!

Azt hagyd étkezés végére, amivel már régóta szemezel vagy amire a leginkább vágysz! Tudományos kutatások bizonyították ugyanis, hogy ha az utolsó falat jó emléket hagy bennünk, kevésbé leszünk utána éhesek.

jelenlet.jpg

5. FIGYELJ ODA AZ EVÉSRE! 

A tudatos táplálkozás kulcsa az odafigyelés és az éberség! Ha eszel, az étkezésre figyelj, ne a telefonodra. Élvezd ki az ízeket, a pillanatokat és a társaságot! Rágj lassan, mert a gyomrunknak 20 percre van szüksége ahhoz, hogy a „kösz, elég, megteltem” jelzést továbbítsa az agyhoz.

6. FOGYASSZ MENTÁT!

Furcsán hangzik, de kimutatták, hogy a borsmenta nem csak az agyra és idegrendszerre, de az étvágyra is nyugtatóan hat.

chewinggum.jpg

7. RÁGÓZZ!

Tudományos kutatások azt is alátámasztották, hogy ha evés előtt 15 perccel rágózunk, jelentősen csökken az étvágyunk.

8. MENJ ÁT A MÁSIK SZOBÁBA!

Ha túl sokáig állsz a hívogató sütemények mellett, egy idő után akkor is a tálban találod a kezed, ha egyébként nem is vagy már éhes. Vonulj félre egy kis időre, és próbáld meg elterelni a figyelmed. Elvégre karácsonykor főként egymásra kell figyelnünk!

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary/