9 jel, hogy ideje dobnod a csajt!

Folyton az exét emlegeti? Pénzen veszekedtek? Mindig lejárat mások előtt? Lehet, hogy elérkezett az igazság pillanata!

TUDD, HOGY MIKOR KELL TOVÁBBLÉPNI!

A romantikus légyottok „örökké szeretni foglak” ígéretei gyakran már a hajnal eljöttével köddé válnak, és a kezdeti lelkesedés elmúltával gyakran kiderül, hogy akiért annyira odavoltál, mégsem az, akinek hitted. A hosszútávú cél azonban mégiscsak az volna, hogy a búzát elválaszd a konkolytól, és végül megtaláld azt, akivel kölcsönösen tisztelni tudjátok egymást. Az idő azonban véges, és ahogy az öreg Gandalf mondta, rajtunk múlik, hogy mit kezdünk vele. Hogy megkönnyítsük a kemény és férfitpróbáló döntést, most megkérdeztünk néhány avatott szakembert az intő jelekkel kapcsolatban, amelyekből tudhatod, hogy nem érdemes tovább vesztegetned az időt, és ideje lapátra tenned a csajt, de legalábbis alaposan elgondolkoznod a következő lépésen.

10-signs2.jpg

MINDEN CSAK RÓLA SZÓL!

Tegyük fel, hogy előléptettek, vagy más jelentős sikert értél el, a csajod pedig ahelyett, hogy rád figyelne, inkább a legújabb bulvárhírekkel vagy ruhavásárlási élményeivel traktál… Ismerősen hangzik? Amikor lelkesen mesélsz a munkádról vagy életcéljaidról, ő gyorsan témát vált, és arról kezd beszélni, ami aktuálisan érdekli, és tojik a fejedre. Ez bárkinek szörnyű érzés lenne. Jonathan Alpert pszichoterapeuta, a Be Fearless: Change Your Life in 28 Days („Légy bátor: Változtasd meg az életed 28 nap alatt!) című bestseller szerzője ezt mondja: „Ez félreérthetetlen jele annak, hogy önző a csaj. Ha ez a helyzet, most azonnal ugorj le erről a hajóról, és spórold meg magadnak az időt és a fáradtságot, ami azzal jár, hogy olyasvalakivel foglalkozol, akit nem érdekelsz.” (Tipp: Ne aggódj, ha igazán érdekled, ki fog akadni, és kérdezni fog mindenfélét, azaz megkezdődik egy párbeszéd, és akár helyre is hozhatjátok a kapcsolatot.)

10-signs3.jpg

KÜLÖNBÖZIK AZ ÉRTÉKRENDETEK

Különböző dolgokat tartotok fontosnak, mások a terveitek, és az anyagiak terén sem tudtok dűlőre jutni. 

10-signs4.jpg

SOSINCS IDEJE RÁD

A munka tényleg fárasztó tud lenni, és a családra is figyelni kell, egyszóval rengeteg a mindennapi tennivaló, de életed párja sosincs ott, amikor szükség volna rá, akkor lehet, hogy nincs (vagy éppen nagyon is van) miről beszélni. Brooke Carsner, az ösztönös társkeresés elméletének megalkotója úgy tartja, „Ha egy nőt valóban érdekel egy férfi, akkor időt szakít rá. Ha minduntalan közbejön valami vagy valaki, egy esemény vagy elfoglaltság, ami leköti, az világos jele annak, hogy nem te vagy az első a fontossági listán.”

10-signs1.jpg

EX-AKTÁK

Amilyen hasznosak tudnak lenni az exekkel kapcsolatos infók, annyira nyomasztó tud lenni, ha egy egész enciklopédiát vagy történelemkönyvet zúdítanak rád. Kösz nem. Todd Creager család- és párterapeuta szerint „ez azt jelenti, hogy még nem gyászolta el, és ilyenkor annak a veszélynek teszed ki magad, hogy csak pótszernek használ, hogy veled enyhítse a fájdalmát, pedig egyébként  nem is vágyna rád.” Nincs semmi baj azzal, ha tájékozódsz az előző kapcsolatáról (például nyugodtan kérdezd meg őt), hogy kipuhatold, vajon elegendő idő telt-e el a legutóbbi története óta, volt-e elegendő ideje kipihenni a gyászt, és egy kicsit magával foglalkoznia.

10-signs6.jpg

EGYOLDALÚ KEZDEMÉNYEZÉSEK

A csajok általában buknak a kezdeményező férfiakra, de ha valóban érdekled, idővel ő is közeledni fog feléd. Barbie Adler társkeresőguru szerint „mindkét fél részéről fontos a kiegyensúlyozott kommunikáció, ha valóban kölcsönös a vonzalom és az érdeklődés. A kommunikáció kétirányú utca.”

10-signs7.jpg

EGYSZER FENT, EGYSZER LENT

Mint Katy Perry dalában, amit akkor is hallottál, ha nem akartál, akarja is, meg nem is, kapsz hideget is, meleget is. Ez nem annyira vicces. Judith A. Swack párkapcsolat specialista az e mögött húzódó hibásan belénk nevelt gondolatmenetre így hívja fel a figyelmet: „Sok nőt úgy szocializálnak, hogy kínozniuk kell a férfit, hogy az aztán értékelni tudja őket. Ha sárkányként is elviseli, és ennek ellenére vele marad, akkor tényleg ő az igazi.” Ha nem akarsz veszíteni: ne menj bele a játszmákba!

10-signs8.jpg

MEGVÁLTOZOTT…

A pillanat, amikor rádöbbensz, hogy a csajod, aki állítólag odavan a fociért, közben azt sem tudja, mi az a szöglet. Swack szerint „a legtöbb ember kapcsolata kezdetén igyekszik a legjobb oldalát mutatni. Ha fény derül rá, hogy a barátnőd kezdetben csak tettette magát (és az érdeklődését), csak mert imponálni akart, nem fogja tudni sokáig fenntartani a látszatot. Szép lassan felszínre kerül az igazi énje. Ne áltasd magad a reménnyel, hogy az volt az igazi énje, és ne ringasd magad abban az álomban, hogy egyszer majd visszajön.”

10-signs9.jpg

NEM A LEGJOBBAT HOZZA KI BELŐLED

Ha a szokásaitól a falra mászol, és mindig a hibáidat keresi, lehúz, és akár társaságban is képes megalázó helyzetbe hozni, akkor valójában nem akarja, hogy fejlődj. Ha sokat veszekedtek, holtfáradtnak és ingerültnek érzed magad, és úgy érzed, folyton védekezned és mentegetőznöd kell, mert nem vagy elég jó, akkor ő nem neked való, mert ez elég messze van a boldogságtól. Mivel olvasod ezt a cikket, valószínűleg kiráz a hideg, ha most felidézzük a cudar érzést, amikor már előre félsz, hogy mit fog kifogásolni, és min kezd majd hisztizni, és egyszerűen nem bírsz rájönni, hiszen te mindent megtettél. Na, milyen? (Bocs, de hidd el, megéri most rosszul érezned majd, később annál nagyobb öröm lesz a szabadság!)

10-signs10.jpg

A KIRÁLYLÁNY, AKIT MEG KELL MENTENI

Eleinte hízelgő, hogy mindig te vagy Superman, de nem a te feladatod megoldani az ő problémáit. Swack ezt mondja: “Ha olyannal találkozol, aki elveszettnek, kiszolgáltatottnak és védtelennek vagy éppen lelki sérüléssel küzd, annak segítségre és terápiára van szüksége. Bármennyire is legyezgeti a hiúságodat az ötlet, hogy a hős megmentője légy, hidd el, ez nem partneri, sokkal inkább egyoldalú és kiegyensúlyozatlan viszonyhoz vezet, ami hamar kifullad.” Persze ez sem teljesen fekete-fehér, és lehetsz te a motiváció ahhoz, hogy szakemberi segítséget kérjen.

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Kövess minket Facebookon is: 
https://facebook.com/muscleandfitnesshungary