Zene és edzés: melyik fülhallgatót válaszd?

A megfelelő zenehallgató alkalmatosság kiválasztása macerás és olykor bizony költséges feladat. Hogy némileg megkönnyítsük a dolgod, részletesen bemutatjuk a legnépszerűbb edzésbarát darabokat. Szerkesztőségünk tagjai időt és fáradtságot nem kímélve órákat izzadtak a teremben, hogy megosszák tapasztalataikat, és végre eldönthesd, melyik számodra a legmegfelelőbb.

DENON AH-W150 EXERCISE FREAK

Ár: 26.000 Ft-tól
Vélemények: 3/5

Kissé bumfordi, és elsőre nehéz betenni, de amint a helyére került, már nem is érzed, hogy ott van. Hangminősége és zajszigetelése szuper. Az egyetlen hátránya a rövid életű elem. Bár a weboldal 7 órát írt, nekünk minden egyes edzés után fel kellett töltenünk.

PLANTRONICS BACKBEAT GO

Ár: 24000 Ft-tól
Vélemények: 4/5

E pehelysúlyú vezeték nélküli fülhallgató kicsi és kényelmes fülbetétekkel, Bluetooth-technológiával és gabalyodásmentes zsinórral lett ellátva. Akár egy intenzív 4 és fél órás edzést is kibír, és nincs gondod a zsinórral! Három különböző méretű fülbetét közt választhatsz, és a tökéletes illeszkedés érdekében van egy kampószerű plusz stabilizátor is. A zsinór beépített kontrollerének segítségével fogadhatsz bejövő hívásokat, ugorhatsz trekkeket, és beállíthatod a hangerőt. a hangszigetelés és hangminőség kiváló, de a kiálló párnák edzés közben néha kiesnek a fülből. 

JABRA SPORT

Ár: 23000 Ft -tól
Vélemények: 3/5

Ez az igazi kemények fülhallgatója! A lista többi tagjához hasonlóan víz- és izzadtságálló. A hurok-dizájn azonban csak elméletben működik, valójában kemény és rugalmatlan, ebből kifolyólag laza és kényelmetlen. Hívásokat fogadni, hangerőt állítani, zenét elindítani és megállítani, trekket ugrani a hurkokon található gombokkal tudsz. A tartozékok közt van egy kis és egy közepes fülbetét, valamint egy gabalyodásmentes zsinór. A hangminőség hagy némi kívánnivalót maga után, de pozitívum az FM rádió és a sportalkalmazás, amelynek segítségével folyamatosan ellenőrizheted magad. 

BOSE SIE2I SPORT

Ár: 46000 Ft -tól
Vélemények: 5/5

Elsőrangú készülék 3 különböző méretű, szilikonkampóval is biztosítható kényelmes, stabil fülbetéttel. Pazar hangminőség, erőteljes basszus. A zsinór kontrollerje, a Bose SIE2i segítségével könnyedén fogadhatsz hívásokat és kedvedre kapcsolgathatod a zenét. Egyetlen hátránya a tartozékként adott Reebok fitnesz karpánt, amely nem minden telefontípussal kompatibilis. Ezzel együtt és borsos ára ellenére jó szívvel ajánljuk. 

SKULLCANDY FIX IN-EAR

Ár: 12000 Ft -tól
Vélemények: 5/5

Szerény külseje ellenére a kis Skullcandyben van kraft. A pici, kényelmes fülbetétek a helyükön maradnak, a hangminőség kifogástalan, a basszus tekintélyes.  A zsinór távvezérlőjével itt is fogadhatsz hívásokat, beállíthatod a hangerőt, és elindíthatod vagy megállíthatod a zenét. Hátulütője azonban, hogy a beépített mikrofon csak a iOS-os készülékekkel kompatibilis. Efelett azonban az árcédula láttán és a hangminőséget figyelembe véve nyugodtan szemet hunyhatunk.

MONSTER ISPORT INTENSITY

Ár: 40000 Ft -tól
Vélemények: 4/5

Valódi edzésbarát szerkentyű, kényelmes, „szárnyakkal” biztosított fülpárnákkal. Ehhez is tartozik Apple-kompatibilis távvezérlő és mikrofon. A laza dizájnnak köszönhetően zajszigetelése mérsékelt, úgyhogy hallhatod, mi történik körülötted. Ez kapóra jön a terepen futóknak és biciklizőknek, de hátrány a súlyemelés közben meditálóknak, úgyhogy ennek fényében dönts.

YURBUDS FOCUS

Ár: 15000 Ft -tól
Vélemények: 3/5

E limitált kiadású szépség twist-to-lock technológiájának köszönhetően garantáltan a helyén marad. A hurok-dizájn viszont kicsit túl van bonyolítva, és egy idő után kényelmetlenné is válik. Itt is különböző típusú fülbetétekből válogathatsz aszerint, hogy mennyire szeretnéd kiszűrni a környezeti zajokat. A hangminőség megbízható, szép mély basszussal. A gabalyodásmentes, anyagszerű kábel, a háromgombos kontroller és mikrofon persze itt sem hiányzik.

Az árak természetesen eltérőek lehetnek a feltüntetettől, csak iránymutatásul szolgál