Szexuális problémák, melyeken segít az edzés!

Attól még, hogy te vagy az edzőterem királya, nem biztos, hogy az ágyban is tüzes bikaként tudsz teljesíteni! Léteznek azonban olyan gyakorlatok, amik garantáltan hozzásegítenek ahhoz, hogy a hálószobában is legalább olyan kirobbanó formában legyél, mint a súlyok között.

Egy túlfűtött hancúrozás a pároddal jó esetben egy igazán szenvedélyes szituáció, amiben nincs helye a kínos szüneteknek,  fájdalmas nyögéseknek, vagy bosszantó izomgörcsöknek. Az együttlét végén pedig mindketten boldog kimerültséggel nyújtózhattok el az ágyon. Ideális esetben...

Sajnos azonban a rideg valóság az, hogy a szex és a kielégülés nem feltétlen jár kéz a kézben. Ez természetesen nagyrészt rajtad is múlik, így hát lehet rajtad némi nyomás, hogy mindig a legjobbat hozd ki magadból, amikor egy kis lepedőakrobatikára kerül sor partnereddel. Úgy érzed, ez nem mindig sikerül? Nos ne csüggedj, inkább olvasd át az alábbi szexuális problémákat (amik egyébként gyakoribbak, mint hinnéd) és végezd el rendszeresen azokat a gyakorlatokat, amik segítségével kiküszöbölheted a csorbát.

Nem elég jó az állóképességed

A megoldás: több kardió

Nézzünk szembe a tényekkel, a nőknek kicsivel több idő kell az orgazmus eléréséhez, mint a férfiaknak, akik néha pillanatok alatt eljutnak a csúcsra. Ezért is elengedhetetlen a rendszeres kardiózással megszerzett állóképesség, mert ha nem bírod szusszal az erotikus percek könnyen valami lihegős kapkodásba csaphatnak át a részedről, és az nem túl vágygerjesztő!

Ó, és még valami! A nők általában nem igazán díjazzák ha patakokban csorog rajtad az izzadtság szex közben, kivéve ha van valamilyen fétisük, de ez már egy másik téma. Az állóképességed fejlesztése ennek kiküszöbölésében is a segítségedre lehet!

Lábaid nem bírják a strapát

A megoldás: guggolások, kitörések

Látod, hogy mégsem érdemes ellógni azt a fránya lábnapot?! Előfordulhat ugyanis, hogy álló helyzetből kényezteted kedvesed, vagy épp felemeled és a falhoz szorítod menet közben, és hirtelen remegni kezd a lábad. Na nem feltétlen az izgalomtól, hanem mert egyszerűen nincs bennük elég erő! Ha úgy érzed, hogy te is pálcika lábakon járkálsz, akkor nincs mese, nem úszhatod meg a kitöréseket és a guggolásokat. Ezek ugyanis a leghatásosabb gyakorlatok, hiszen a combfeszítő és a combhajlító izmokat is kőkeményen kezelésbe veszik.

Hirtelen fellépő derék és csípőfájdalom

A megoldás: a csípő ellazítása

Ne feledd, minél hajlékonyabban mozogsz, annál kreatívabb lehetsz az ágyban! Ez jó kis motiváció, nem? Annak érdekében, hogy a csípő ízületeid kellően lazák legyenek, iktass be néhány láblendítés variációt a szokásos nyújtógyakorlataid közé.

Lendítsd a lábad előre, hátra, de oldalra is végezheted a nyújtást. Ha ügyelsz a megfelelő végrehajtásra, akkor ez remekül átnyújtja a combfeszítő és combhajlító izmokat a belső és a külső combot, valamint a csípő tájékát.

Túlságosan merev vagy

A megoldás: még több nyújtás

A túlzott merevség bizony komolyt hátrányt jelent, főleg ha minél kreatívabb pózokban kívánod gyűrni a textilt. Most természetesen nem a férfiasságodat illető merevségről beszélünk, hanem izmaid kötöttségéről. Ha egy új póz kipróbálása fájdalmas nyögésbe csap át, mert izmaid nem elég ruganyosak, az bizony rányomja bélyegét az együttlét hangulatára. Úgy érzed fennáll ennek a veszélye? Akkor fókuszálj jobban a bemelegítésre, és az edzés utáni nyújtásra. Nyújtani mindenképp az edzőtermi munka végeztével érdemes, nem előtte! A harminc másodpercig kitartott mozdulatokból álló statikus nyújtást kifejezetten ajánljuk, mivel az edzés után izmaid még melegek, ezért sokkal hatékonyabb ilyenkor megnyújtani őket. Bemelegítés gyanánt végezz olyan klasszikus bemelegítő gyakorlatokat, amik megemelik a pulzusod és a testhőmérsékleted, vagy olyan specifikus bemelegítő mozdulatokat, amik felkészítik az adott izomcsoportot az aznapi munkára.

 

Nem tudod megtartani a saját testsúlyod

A megoldás: fekvőtámasz, alkartámasz pozíció

A fekvőtámasz alaposan megerősíti a mellizmokat, a tricepszet, a vállakat, valamint a törzs izmait, és bátran nevezhetjük az egyik leghatékonyabb saját testsúllyal végzett gyakorlatnak.

A lényeg, hogy amikor egy erotikus éjszaka során te vagy felül, akkor meg tudd magad tartani! Ebben segít a fekvőtámaszon kívül az alkartámasz, vagyis a plank pozíció, ami remek módja törzs, a váll és a karizmok erősítésének.

Amikor nem (neked) áll a zászló...

A megoldás: egészséges étrend

A merevedési zavaroknak számos kiváltó oka lehet, akár még egy gyógyszer mellékhatásaként is felléphet hasonló probléma. Annak érdekében, hogy elkerüljük az ilyen hervasztó helyzeteket, mindenképp oda kell figyelnünk a tudatos táplálkozásra, és a rendszeres testmozgásra.A túl magas koleszterin szint például okozhat hasonló tüneteket, ezért érdemes csökkenteni a napi zsírbevitelt, a rostbevitelt viszont javasolt feljebb tornázni.