Fekvenyomó Magyar Bajnokság esélylatolgatás

Ma délelőttig 117 versenyző adta le nevezését a bajai Magyar Bajnokságra, és az előzetes várakozásoknak megfelelően a legjobbjaink indulnak az OB-n.

Néhány súlycsoportban nagyon érdekes versenyt láthatunk majd. Női 52 kg-os kategóriában Nyers Mónikának csak a rekord lesz majd az ellenfele, reméljük nagyszerű eredménnyel zárja az évet. Az 57 kg-ban Szántó Erika az idei RAW EB bronzérmese nagy versenyt vívhat a feltörekvő orosházi Kékegyi Henriett-tel.

A 63 kg-ban Kovács Eszternek ellenfele lehet az egyre jobb eredményeket elérő Lója Krisztina. 72 kg-ban Szívós Rita évről évre folyamatosan fejlődik, minden bizonnyal begyűjti a kategória Bajnoki címét! Ugyanígy a 84 kg-osok között klubtársa Olajos Tünde. A +84 kg-os súlycsoport nemzetközi színvonalú vetélkedést hoz a nézők és a szakma számára is. Szabó Ágnes és Dr.Lombosi Melinda 200-as nyomók, de ott van mögöttük, velük együtt Köteles Mária, aki szintén képes bármikor egy óriásit nyomni, nagy verseny lesz!

A férfiaknál a vésztői Botta Péter komoly ellenfelet kap a hosszú kihagyás után visszatért egykori EB bronzérmes Bene Ármin személyében. 66-ban minden bizonnyal a tabi Patai Gábor szintén EB bronzérmes lehet a nyerő. A 74 kg-osok között a két mérki versenyző Rácz Dávid és Orosi József nyerési esélyeit a korábbi többszörös Magyar Bajnok, győri Erdélyi Jenő kérdőjelezheti meg. 83-ban Nemes Róbert a Marvel Team versenyzője tűnik esélyesnek a Magyar Bajnoki címre, de két újonc, a szintén vésztői Keresztesi Béla és a tabi Szedlákovics Csaba ott van a nyomában!

A 93 kg is nagyon érdekes lehet mindenki számára. A több év után visszatérő Berke Lóránd ebben a súlycsoportban képzeli el a jövőjét, de ebbe a bajai Farkas Gáborak, a nagy "öreg" Könye Szabolcsnak és a szintén újonc, de nagyon erős vésztői Sallai Lajosnak is lesz beleszólása. A 105 kg-os súlycsoport egyértelműen Sebestyén Tamásé. Már csak ahhoz kell szorítanunk neki, hogy egy nagyon nagyot nyomjon! A 120-ban Schauer Kornél a Bajnokság rendezője tarthatja otthon az aranyat, Cserna János és Géresi Péter pedig mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ez ne így legyen.

A legnehezebbek között egyértelműen Havai Viktor az esélyes, mögötte a helyezésekért nagy harc lesz az orosházi Véró Alex és a vésztői Csüllög Béla között. Nem adta még le a nevezését az ásotthalmi Sánta László aki szintén képes arra, hogy bőven 300 felett nyomjon.