Arnold Classic 2016: Visszaszámlálás és kulisszatitkok

Kíváncsi vagy, hogyan készülnek a versenyzők? A közelgő esemény véghajrájában 6 bikinis bombázót faggattunk ki arról, mi minden kell ahhoz, hogy csúcsformába kerüljenek.

 

Ahhoz, hogy a világ egyik legnagyobb fitneszeseményén a lehető legjobbat hozza ki magából egy versenyző, az edzés, táplálkozás és pihenés tökéletes összhangját kell megtalálni. Idén március 3-6. közt az alábbi hölgyek számos kvalifikált társukkal a világ legjobb kondíciójában lévő fitneszversenyzőiként állnak az ohiói Columbus Convention Center színpadára. Lessünk be a kulisszák mögé, és lássuk, hogyan is zajlik a felkészülés, ahogy a nagyok csinálják! 

India_Paulino.jpg

INDIA PAULINO - BIKINI PRO 

Mi van az edzőtáskádban? Két pár fülhallgató, egy iPhone és egy Apple óra,BSN Amino-X, víz, gumiszalag, sminkkészlet, súlyemelő öv, boxkesztyű.

Mi volt az idei év újdonsága?  Idén a kardióedzésemet különféle harcművészetekből kölcsönzött elemekkel tarkítottam. Imádom, és alig várom, hogy újra csinálhassam. Igyekszem közel maradni a színpadi formámhoz, ezért most már nem viszem túlzásba a kardiót. Számomra a küzdősportok kiadós izzadással egybekötött izgalmas edzést jelentenek.

Mit csinálsz közvetlenül a színpadra állás előtt? A színfalak mögött azt a playlistet hallgatom, amelyet egyébként edzéshez is szoktam, mert emlékeztet a felkészülés hullámvölgyeire, és a jó pillanatokra is. Ilyenkor akaratlanul is mosolyogni kezdek, ami aztán igazán jól jön a színpadon.

GenniferStrobo.jpg

GENNIFER STROBO – FIGURE PRO

Hogyan táplálkozol? Egy-egy verseny utáni hónapban kicsit lazítok az étkezéseken, de azért szezonon kívül is szeretek formában maradni. Azt tapasztaltam, hogy akkor mutatok a legjobban, amikor több kalóriát viszek be, úgyhogy az ételmegvonás sokszor nem megoldás. A show közeledtével a legjobb, amit tehetsz, ha azt nézed, végső soron mit profitálhatsz belőle.

Milyen tanácsot adnál egy kezdő versenyzőnek? Az első és legfontosabb, hogy bízzon az edzőjében, hiszen azért választotta őt, hogy eljusson a céljához. Boldog-boldogtalan tanácsokat fog osztogatni, és mindenki okoskodik, de hidd el, hogy az edződ ért hozzá a legjobban, és pontos terv szerint haladtok.

Mit fogsz csinálni közvetlenül a színpadra állás előtt? A Rocky betétdalát dúdolom magamban. Iszonyú erős, és motiváló! Úgy érzem, bárkit le tudok győzni! 

Mi volt az idei év újdonsága?  Többet pihentem. Ha erőtlennek érzem magam, inkább adok magamnak még egy pihenőnapot.

oksana.jpg

OKSANA GRISHINA - FITNESS PRO 

Van valami táplálkozási titkod? A komoly készülésnél nincsenek titkok: sok fehérje, szénhidrát, és zsír a megfelelő arányban.  A kedvenc ételeim pedig azok, amelyek leginkább elvezetnek a célomhoz.

Mi van az edzőtáskádban? Kétféle edzést csinálok, egy akrobatikusat, és egy súlyzósat, úgyhogy van nálam súlyemelő öv, térd- és könyökvédő, boka- és csuklópánt, többféle edző- és tánccipő, CD lejátszó, és a táplálékkiegészítőim.

bethany.jpg

BETHYANY WAGNER – FITNESS PRO

Milyen az étrended? Kiegyensúlyozott diétát követek. Sosem válok meg teljesen a zsíroktól és szénhidrátoktól

Milyen tanácsot adnál egy kezdő versenyzőnek? Türelem. A testépítés maraton, nem pedig sprint. Tájékozódjon, kutasson, kérdezzen, és figyelje saját tapasztalatait.  

Latoryawatts.jpg

LATORYA WATTS – FIGURE PRO

Van valami táplálkozási titkod? Különféle gyógynövényekkel, fűszerekkel és pácokkal szoktam kísérletezni, ami segít, hogy ne térjek le az útról. 

Mit fogsz csinálni közvetlenül a színpadra állás előtt?  A színpadra állás előtt igyekszem minden időmet arra használni, hogy elcsendesítsem az elmém, befelé figyeljek, és elképzeljem magam a színpadon. Ezzel tökéletesen a helyemre kerülök.

Milyen tanácsot adnál egy kezdő versenyzőnek? Fizikailag és mentálisan is egészségesnek kell lenned. Ehhez a sporthoz elszántság és türelem kell, úgyhogy általában segít, ha egy tapasztaltabbtól kérsz tanácsot, legyen az edző vagy akár egy másik versenyző. Élvezd ki a folyamatot, és érezd jól magad!

andreacalhoun.jpg

ANDREA CALHOUN - FIGURE PRO 

Mi van az edzőtáskádban? Két pár fülhallgató (nem árt, ha van egy pótszett), rágó, dezodor, két pár cipő.

Mi volt az idei év újdonsága? Idén kicsit felturbóztam a makrókat az Arnoldra, hogy egy kicsit teltebb legyek. 149 centis magasságommal elveszek a sok gyönyörű nő között. Valamivel ki kell tűnnöm!

Melyik testrészre koncentráltál leginkább? Az elmúlt időszakban a vállam kerekítésére koncentráltam, de igyekszem ügyelni  arra, hogy a lábam túl vastag vagy túl vékony legyen, és meg tudjam őrizni a szimmetriát.  

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary