Conor Mcgregor bavallotta, hogy őrült, de nem bánja

Mi a közös az UFC rosszfiújában és Vincent van Goghban? A ír harcosnak egyelőre még megvan a füle, de vajon a szombati küzdelemben is így marad majd?

 

A kevert harcművészet és az UFC rajongói már jól ismerik Conor McGregor arcméretét, és azt is tudják, hogy az ír úriembernek gyakran elgurul a gyógyszere. Ha csak arra az esetre gondolunk, amikor a TMZ kérdésére azt felelte, hogy ha úgy adódna, akár Jézus s*ggét is szétrúgná, vagy ha eszünkbe jut a teátrális jelenettel egybekötött övrablásos akciója a brazil bajnok José Aldóval közös sajtókonferencián, nem sok kétségünk marad afelől, hogy alaposan rászolgált „A Hírhedt”  ('"The Notorious") becenevére.

Ha harcművészete kerül szóba, a pofátlan McGregor igyekszik az első pillanattól világossá tenni, hogy ő a mindenki felett álló alfahím, akivel senki nem packázhat. Egy a Wall Street Journalnak nemrég adott interjúban azt is kifejtette, hogy egyszerűen elborul az agya, amikor harcra kerül a sor. Szó szerint megőrül a tag: „Annyira beleveszek az egészbe, hogy képtelen vagyok másra gondolni. Pont mint Van Gogh. Ő is elveszett a művészetében. Én is elveszítem a fejem, mintha rám törne valami téboly, de örülök ennek a képességemnek.

000001.jpg Szerintem fontos, hogy bármibe is fogsz, képes legyél elérni egy olyan holtpontot, ahol szinte az megőrülsz azért és attól, amit csinálsz.”

Ha valakitől, akkor a 27 éves dublini fenegyerektől lehet önbizalmat tanulni, amiben kétségtelenül szupernehézsúlyúnak számít. Nem is olyan régkiállt az izlandi óriás, Hafthór Júlíus Björnsson ellen is lazán kiállt, és egy pillanatig sem zavarta, hogy ellenfele, a Trónok Harca sztárja mintegy 90 kilóval többet nyom nála. Akár őrült, akár nem, tény, hogy McGregor mindig elegendő címlapsztorival szolgálja ki hírre éhes rajongóit és gyűlölőit egyaránt.  

The-Mountain-Conor-McGregor.jpg

Dana White, az UFC elnöke nemrég így nyilatkozott róla: „Egyszerűen lenyűgöző karakter, amilyenhez foghatót még sohasem láttunk. És itt nem csak a meccsekről beszélek, hanem az egész lelki hadviselésről, amit folytat, mert ebben ő a legjobb. A véksőkig provokál, mindig elmegy a határokig, befészkeli magát a fejekbe, előre lejátssza magában a menetet, amit már azelőtt megnyer, hogy egyáltalán elkezdődött volna.”  

Hogy pontosan mi van McGregor fejében, arról sosem lehet bizonyosságunk, de a nyakunkat tesszük rá, hogy valahol nem is olyan mélyen ott csücsül a gondolat, hogy ő az UFC királya. A hétvégén Vegasban ősellensége, a több mint egy évtizede veretlen José Aldo ellen száll az oktagonba az UFC 194 pehelysúlyú címmeccsén, ahol megtudhatjuk, hová vezet az őrület.

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary