Arnold az elefántokért is kiáll

A Terminátor célkeresztjében ezúttal az afrikai elefántok gyilkosai. 

Naponta mintegy 100 elefánt esik orvvadászok áldozatául, pusztán értékes agyaruk miatt, és ezt bizony Arnold sem tűrheti. Egy, a Wildlife Conservation Society amerikai vadvédelmi társaságnak írt levelében elindította a ’96 Elephants’ című kampányt, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az afrikai állatokat kihalással fenyegető szívszorító állapotokra és a szükségtelen vérontásra.

Hogy jó nagy hangot adjon az üzenetnek, Schwarzenegger a videóban egy elefántagyart robbant fel annak jeléül, hogy igenis nagyon jól megvagyunk az értékesnek mondott alapanyag nélkül: „Naponta 96 elefántot ölnek meg pusztán e miatt az agyar miatt. Egyszer s mindenkorra szabaduljunk meg ettől az igényünktől!”

A WCS szerint Arnold akciója nem is lehetne időszerűbb, hiszen az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálata éppen most készül benyújtani egy rendkívüli szigorításokat bevezető törvényjavaslatot az Államok területén történő illegális elefántcsontkereskedelem  megfékezésére, mert a jelenlegi rendszer hiányosságai miatt állítólag a sikeresen becsempészett áruk még mindig túl könnyen gazdát cserélnek.

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary