Sosem láttunk még ennyi gyönyörű lányt és izmos srácot egy helyen!

Megérkeztek hazánkba az IFBB világbajnokság versenyzői!  

 

Az Aréna Hotelt és a Hungária Hotelt a hétvégén a világ legcsinosabb hölgyei és legjobb testű férfiúi árasztották el. Bizonyára ti is kíváncsiak vagytok, hogyan is néz ki, amikor az izmos fiúk és lányok eddig sosem látott tömege csekkol be a Stadionok melletti szállodába. Nos, ellátogattunk a helyszínre, hogy egy kis ízelítőt adjunk, és közben Huber Istvánt, a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség elnökét is kifaggattuk az előkészületekről.

Hányan regisztáltak a versenyre?

600 versenyző érkezik, ami azt jelenti, hogy a delegációkkal együtt a teljes létszám 800 fő, ami a világversenyek közt is egyedülállónak számít. A világ minden pontjából érkeznek Dél-Afrikától japánon és Kínán át Brazíliáig és Kanadáig. Szombaton és vasárnap 30-40 fős mezőnyökben állnak majd a színpadra.

Miért fontos az esemény Magyarországnak?

Hazánkat idén először érte a megtiszteltetés, hogy fitnesz világbajnokságot rendezhet. Ez azt jelenti, hogy az oroszok elől is megkaparintottuk az öt évente adódó lehetőséget. Az oroszok véleményem szerint nagy létszámban és erős versenyzőkkel képviseltetik magukat. 

Kik a legesélyesebb magyar versenyzők?

Szerencsére több esélyesünk is van. Fitness kategóriában Palásthy Kata és Szabó Nikolett nagyon erősek, a Bikini Fitness kategóriában Kiss Virág, Salamon Dia, Békefi Brigitta lehetnek döntőesélyesek. Hidasi Szandra és Kis Gyöngyi is felküzdheti magát a legjobbak közé. A fiúk közül Dengi Dánielt és Gál Bálintot és Schneider Ádámot tartom esélyesnek. Persze rengeteg a versenyző, és nagyon széles a mezőny, úgyhogy bármi történhet.

Hogyan zajlanak az előkészületek?

Az egész világot egyszerre regisztráljuk be, ami 800 embert jelent. Az Aréna Hotel és a Hungária Hotel teljesen megtelt. Ma még értekezletek zajlanak, és szombaton és vasárnap egész nap zajlanak majd a versenyek.

Az interjút követően felfedeztük a terepet, és örömmel tapasztaltuk, hogy a gigantikus bőröndöket hurcoló melegítősök, fáradtan telefonjukat nyomkodó és dobozból idegesen falatozó versenyzők az utolsó pillanatokban is szívesen és mosolyogva pózolnak. 

arena6.jpg

arena10.jpg

arena11.jpg

arena13.jpg

arena12.jpg

arena25.jpg

arena16.jpg

arena17b.jpg

arena20.jpg

arena22.jpg

arena24.jpg

arena7.jpg

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary