Kitettek egy Down-szindrómás fiút egy budapesti edzőteremből

A fiú testvérének kétségbeesett Facebook-posztjában megosztott eset néhány óra alatt felrobbantotta a hírportálokat.

 

A fiú szüleivel kezdett az edzőterembe járni, hogy saját szavaival élve „eltüntesse a nagy hasát”, és egyre lelkesebben edzett. A leírás szerint annak ellenére, hogy szándékosan olyan időszakban látogatták a termet, amikor a legkisebb a nyüzsgés, a terem tulajdonosa a közösség panaszaira hivatkozva arra kérte a szülőket, hogy a továbbiakban tartózkodjanak a terem látogatásától. Testvére szerint a fiú „nem tartott fel senkit. Nem hangos, ápolt közösséghez szokott. Egyszerűen zavarta a jelenléte azt a néhány egészséges" felnőtt embert, akikkel a néhány alkalom alatt találkozott.” A család egyúttal a bejegyzésben segítséget is kér, hogy a 16. kerületben, lakhelyük közelében olyan termet találhassanak, ahol „nem zavarnak”.

 

Az Index kifaggatta az érintett terem vezetőjét, aki arra hivatkozott, hogy nem volt tisztában a fiú állapotával járó veszélyekkel, aki egyébként sem tudott beilleszkedni a közösségbe. Az üzletvezető állítása szerint mindenben igyekezett segíteni a fiúnak, de szembesülnie kellett saját és edzőterme korlátaival.

Hogy mit szólna ehhez ügyvezetőnk, Arnold Schwarzenegger, aki jelenleg a mindenki számára elérhető egészséges életmódért fáradozik, inkább bele sem gondolunk, annyi jó hírt azonban közlünk, hogy ha minden a tervek szerint halad, hamarosan megnyílikSUHANJ! Fitness, Magyarország első teljesen akadálymentes terme. 

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary