100 éves néni futott világcsúcsot 100-on!

Ida Keeling a philadelphiai Penn Relays versenyen nyújtott káprázatos teljesítményt.

 

Talán nem olyan gyors, mint a villámlábú Usain Bolt, de Ida Keeling 100 méteres rekordja akkor is elképesztő eredménynek számít a 80 év felettiek korcsoportjában. A 100 éves hölgy 1 perc 17 másodperc alatt teljesítette a távot, majd levezetésképpen nyomott néhány laza fekvőtámaszt, miután átlépte  a célvonalat a 122. Penn Relay versenyen.

A New York-i születésű néni egyáltalán nem most kezdte a bizniszt: hatvanas évei végétől kezdve sorra nyeri a versenyeket, és dönti korosztálya rekordjait. Az asszony két drogfüggő fia elveszítését követően kezdett komolyan atletizálni, hogy enyhítse fájdalmát.

És akkor most jöjjön a titok, amire bizonyára mindannyian kíváncsiak vagytok: mégis hogyan maradhat valaki 100 fölött is ennyire irigylésre méltóan fitt és egészséges? Ida néni heteken belül betölti a 101-ediket is, és naponta egy órát tölt a teremben, mert – ahogy mondja – szerinte az edzés a legjobb gyógyszer.  

000001.jpg Senkinek nem hagyom, hogy lehúzzon. Csak megyek előre.  Az erő benned van. Ha az akarat megvan, az utat is megtalálod.”

Ida lánya, Shelley is együtt edz olykor édesanyjával, a sprintek mellett pedig nem maradnak ki a fekvőtámaszok és vállnyomások sem. Ami pedig a diétát illeti, Ida szigorú étrendet követ, és az egészséges alternatívákat részesíti előnyben, és Jay Cutlerére emlékeztető alapelvet vall:

 000001.jpg Nem az íz a fontos, hanem a tápérték.”

Ha még mindig nem érzed eléggé motiváltnak magad, nézd meg a 78 éves szupernagyi 102 kilós felhúzását!

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary