„Életem legjobb formáját hoztam” – interjú Kocsis Alexandrával, az IFBB világbajnokság dobogósával

A magyar bajnok ezúttal a Budapesten rendezett fitnesz világbajnokságon a Bikini Fitness 163 cm kategóriában hozta el a bronzérmet.

Ez volt életed első világbajnoksága. Hogy érzed most magad?

Annak ellenére, hogy már eltelt néhány nap, még mindig nagyon sok érzelem van bennem. Egyszerűen hihetetlen és felfoghatatlan, hogy egy ilyen erős nemzetközi mezőnyben sikerült a harmadik helyen végeztem.

Milyen volt a mezőny?

Számítottam rá, hogy nehéz dolgom lesz, mert tavasszal már részt vettem egy nemzetközi versenyen, és láttam, hogy egy ilyen világméretű rendezvényen nem nagyon vannak gyengeségek, és mindenki szinte tökéletes formában van.  Az edzőmmel, Berkes Lászlóval előre megbeszéltük, hogy már az is nagy eredmény, ha bekerülök a legjobb 15 közé. Már a döntőnek nagyon örültem, a harmadik hely meg egyenesen fantasztikus, hiszen olyan tapasztalt versenyzőket is sikerült magam mögé utasítanom mint Stanislava Pritrska Európa bajnok, aki mögöttem végzett a 4. helyen. Életem legjobb formáját hoztam.

Alexandra_Ifbb2.jpg

Fotó: Matthias Busse

Nagyon stresszes volt a felkészülés?

Hogy mennyire voltam ideges, azt elég jól mutatja, hogy máskor általában a versenyt megelőző napon kezdek motivációs videókat nézni, most pedig már egy héttel előtte elkezdtem. Az utolsó egy hét olyan volt, mint egy hullámvasút, és bizony akadtak mélypontok.

Az edződ, Berkes László a siker létrájának metaforájával élt. Most azért ugrottál néhány fokot. Mi lesz a következő állomás?

Március 3-6. között Ohióban rendezik az amerikai Arnold Classicot, amin akkor is indultam volna, ha ez a verseny nem jön össze. Ez a következő cél, és igyekszem a következő hónapokban bepótolni a hiányosságokat.

Alexandra_IFBB3.jpg

Fotó: Igor Kopcek, EastLabs Team

Mivel vagy elégedetlen?

Izomérettségben már a versenyen is éreztem egy kis hiányosságot, de igyekeztem a negyedfordulatoknál  „elmozogni” és kisugárzással kompenzálni. Úgy érzem, ezen még dolgoznom kell.

Most nincs is időd lazítani egy kicsit?

Verseny után általában jól esik „a nagy zabálás”, most is a nagymamám megsütötte a kedvenc sütimet, de érdekes módon rögtön lelkiismeret-furdalásom lett. Tudván, hogy milyen sok munkám van a készülésben, és ismerve az erős versenytársakat, sajnáltam volna tönkretenni a formám, ráadásul ettől az eredménytől most még motiváltabb lettem. Másnap máris megrohamoztam a mélyhűtőt, vettem elő a csirkemellet, és hétfőn már azon kaptam magam, hogy reggel kelek a 60 perc kardióhoz, délután meg már mentem a terembe. Az edzőm is meglepődött rajta, de mondtam neki, hogy úgy látszik, teljesen a részemmé vált ez az életforma.

Ez azt jelenti, hogy kimarad a karácsonyi bejglizés?

Tavaly is kibírtam bejglizés nélkül, most is túlélem valahogy. Még az is lehet, hogy találok valami egészséges bejglivariációt, ami belefér a diétába. Egy kis fantáziával nem kell mindenről lemondani. Legutóbb például hamis bolognait készítettem, tészta helyett cukkínicsíkokkal. Egy versenydiéta után minden, aminek íze van, égi mannának számít.

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary