Fight Night Hungary 3: Brutális küzdelmek, videó összefoglaló!

A Barba Negra Music Club idén szeptember 27-én harmadszor adott otthont Magyarország egyik leglátványosabb küzdősport gálájának, ahol hazánk legjobb bunyósai mellett nemzetközi harcosok ütéseiben gyönyörködhettek a thai boksz rajongói.

Az idei esemény különlegessége, hogy ezúttal az E.M.L. Hungary 2015 három négyes tornája mellett egy Muay Thai Magyar Bajnoki címmérkőzésre is sor került, és két csaj is a szorítóba lépett!

Az első négyes torna kezdő összecsapásában Szána Patrik úgy a földre küldte Romsics Rolandot, hogy az talpra állt ugyan, de a mérkőzést nem tudta folytatni. Ifj. Kurdy István és Albrecht Péter hatalmas találatokkal és sok pörgős ütéssel tűzdelt izgalmas eső két menete után egyértelműen Albrecht kerekedett felül. Ezután Spéth Norbert és Radics Róbert klincsekkel gazdagon fűszerezett meccse következett. Radics harmadik menetbéli két borítását leszámítva Spéth végig pontosabb, határozottabb, és agresszívebb ütéseket mért ellenfelére, és egyhangú győzelmet aratott, így övé lett a lehetőség, hogy Albrecht Péter ellen küzdhessen a döntőben, amelynek győztese lehetőséget kap, hogy az európai döntőre is kijusson, amit ha szintén megnyer, a thaiföldi Ázsia-Európa összecsapáson is megmérettetheti magát.

Az est egyetlen női mérkőzésén Horváth Anita és Monica Babic 3 x 2 percben kiegyensúlyozott szoros küzdelmet vívott, de Babic hatalmas testrúgásai ellenére Anita nyert.

A második négyes torna a thaiföldről nemrég hazaért Bereczky Dominik és Kovács Krisztián találkozójával kezdődött, ahol Kovács agresszíven küzdött ugyan, mégsem volt sok esélye Bereczki ellen. Ezt követően a Fábián Kristóf vs. Kardos Ferenc összecsapásnak Fábián védhetetlen és hihetetlenül szapora egyenesei és könyökösei viszonylag hamar véget vetettek. A várva várt Birics Tamás és Darko Vasiljevic meccs már az első menetben TKO-val és orvosi kivizsgálással végződött, ahol megállapították, hogy a bosnyák srácnak nem tört csontja.

Ezután az első négyes torna Albrecht-Spéth döntőre került sor, parázs második menettel, és annak ellenére, hogy Albrecht a harmadik körben brutális rúgást mért ellenfelére, az európai döntőre Spéth Norbertnek sikerült kjutnia.

A Zsákai Béla vs. Sántha „Hiéna” János mérkőzést egyértelműen Zsákai nyerte, aki így a Floruta Leventét legyőző Kovács Ervin ellen szállhatott ringbe az EML hungary 76,2 kg-s döntőjében.

A közönségkedvenc Habash Antoine Gabriel Tarmoaca ellen a szokásos tomboló tömeg előtt küzdött, ami aztán valósággal felrobbant Habash térdrúgással elért test ko-ja láttán, amely a román versenyzőt végleg a földre küldte.

Az est másik fénypontja a Bereczki Dominik és Fábián Kristóf döntője volt, amelyben a hangulat a tetőfokára hágott, hiszen a fiúk már láthatóan utolsó erejükkel küzdöttek, hogy az EML 72,57 kilós öve végül aztán Fábián derekára kerüljön.

Horváth István és Borbély György mérkőzését a Horváth által bemutatott tradicionális wai khru rituálé előzte meg, nem hiába, hiszen a meccs végig hihetetlenül intenzív 5 x 3 perce véres orral ugyan, de az ő győzelmével végződött, azaz sikerült megvédenie az övét. Örömmel vegyes kimerültségében Horváth összerogyott, amire a tömeg ismét megőrült.

Az est zárómérkőzése a Zsákai Béla vs Kovács Ervin 76,2 kilós övért vívott csatája zárta, amelyet végül Zsákai egyhangú pontozással nyert meg.