Kevesebb idő, több kalória: sprintelj a zsírégetésért!

Pörgesd fel az iramot, és vele együtt a szálkásítás folyamatát!

 

Kérdés: A sprintelés jobban szálkásít, mint a sima kardió?

Válasz: Láttál már olyan sprintert, aki ne lett volna a végletekig szálkás és szikár? A sprint az egyik legjobb fajta kardióedzés, aminek a zsírégetéskor hasznát veheted. Ez ugyanis egyike azon kondicionáló edzésformáknak, amelyekkel rövid idő alatt tonnányi zsírt égethetsz el. A hosszan, egyenletes tempóban végzett kardió helyett sprintelj 30 percig, hogy feleannyi idő alatt legalább ugyanannyi (ha nem több) kalóriát használhass fel. A sprint egyik legfőbb előnye, hogy az edzés után jelentősen megemelkedik az oxigénfelvétel, azaz jóval a kardióprogram végeztével is folytatódik a zsírégetés folyamata. Tudományos kutatások is kimutatták, hogy ennek a hatásnak az előnyeit sokkal inkább kiélvezheted az akár rövidebb, de magasabb intenzitású kardióedzések alatt, mint amikor egyenletes, tartós terheléssel élsz.

Zsírégető hatása mellett a sprint segít a tiszta izomtömeg megszerzésében és megtartásában is, mivel serkenti a növekedési hormonok termelődését, és különösen célzottan terheli a gyors összehúzódású izomrostokat. Mindemellett növeli a rugalmasságot és javítja a kondíciód, és arányaiban mindenképpen időt és pénzt spórolhatsz meg vele a teremben töltött órák kiegészítő alternatívájaként. Az alábbiakban Obi Obadike sprintedzését mutatjuk be.

A SPRINTEDZÉS MENETE

Az alábbi edzésprogram végrehajtása nem vesz igénybe többet 30 percnél. Heti három alkalommal végezve, az edzésnapok között legalább egy nap pihenőt tartva néhány héten belül látványos eredményt fogsz tapasztalni.  A startvonalhoz való visszasétálás a pihenőidő.

1. SPRINTLÉTRA:

  1. gyakorlat: 60 m sprint
  2. gyakorlat: 100 m sprint
  3. gyakorlat: 200 m sprint
  4. gyakorlat: 300 m sprint

2. SPRINTLÉTRA:

  1. gyakorlat: 300 m sprint
  2. gyakorlat: 200 m sprint
  3. gyakorlat: 100 m sprint
  4. gyakorlat: 60 m sprint

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary