Építs méretes vállakat a landmine kiegészítővel

Nem vitás, hogy a klasszikus oldalemelés az egyik leghatékonyabb vállizom fejlesztő gyakorlat. Egy kis kiegészítő használatával ráadásul eredményességbe még tovább fokozható!

Mi fán terem a landmine? - merülhet fel benned jogosan a kérdés, ezért először is mindenképpen tisztázzuk, hogy mi az az eszköz, aminek a bevetésére buzdítunk. A landmine, vagyis a "bányász" kiegészítő tulajdonképpen egy olyan fémből készült, padlóra erősített tartó, amibe egy súlyzós rudat illesztenek. A lényege, hogy forgatható, ezért minden irányba fel tudod emelni vele a rudat. Nálunk egyelőre kevés teremben van, úgyhogy teremtulajdonosok figyelem! Egy ilyen T-rúd konzol igazán olcsó befektetés, és egy igazán hasznos eszköz, ami változatosabbá és eredményesebbé teszi az egykezes oldalemelést, és a vállizmokon kívül a törzset is keményen megdolgoztatja.

A gyakorlat helyes kivitelezése

1. Ragadd meg a landmine-ba illesztett rudat a végénél fogva az egyik kezeddel. Ha nincs ilyen kiegészítő a teremben, akkor támaszt meg a rúd egyik végét a sarokban.

2. Lassan emeld a rudat a bal csípődtől a jobb vállad irányába egy ívelt mozdulattal.

Mitől olyan hatékony?

Ezzel az egyszerű gyakorlattal nagy mozgástartományban tudod megdolgoztatni a deltáidat, hiszen kombinálja az oldalemelést, az előre emelést, és a hátsó-deltát megdolgoztató gyakorlatokat, valamint a törzsizmokat is fejleszti.