Az Észvesztő Grúz! Padlót fogott a súlyemelő!

Megvalósult rémálom vagy az extázis maga? A fiatal grúz súlyemelő sorozatos ájulások közepette csinálta végig a houstoni vb-t. Schwarzenegger szerint ez egyáltalán nem gáz, sőt…

Mielőtt gúnyolódni kezdenénk Shota Mishvelidze súlyemelőn, aki dobott pár hátast a houstoni világbajnokságon, jusson eszünkbe, hogy a legnagyobbakkal is megesik, hogy dobnak egy hátast egy-egy embertpróbáló feladat teljesítése után. Ez a srác ráadásul 22 éves létére a világ legjobbjainak mezőnyében versenyez! És azt se feledjük, hogy saját bevallása szerint maga Arnold is elájult már párszor, ahogyan azt számtalan motivációs idézet is hirdeti. Shota videóját valójában Schwarzenegger kommentárját alá képzelve érdemes megnézni:

„Ez az, ami a legtöbb emberből hiányzik: hogy legyen merszük folytatni, és azt mondani, hogy bármi áron elviselik a fájdalmat. A többszöri eszméletvesztés valójában a bajnokok védjegye. Én nem félek az ájulástól. A guggolásokat addig csinálom, amíg el vagy össze nem esem. És akkor mi van? Nem fogok belehalni. 5 perccel később magamhoz térek, és minden rendben lesz. Sok sportoló fél ettől. Pedig amíg nem esnek össze, nem fognak fejlődni.”

Mindenesetre annak tudatában, hogy a versenyzőnek kutya baja, elég vicces látványt nyújt, és természetesen termékeny anyagot a buzgó gifkészítőknek…

Mishvelidze végül a 40 fős csúcsmezőnyben szakításban a 19., felvétel és lökésben 34., összesítettben pedig 27. helyen végzett a 69 kg alatti férfiak között.

És íme néhány kevésbé dicsőséges, de annál tanulságosabb edzési baki!

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary