Te hogy érzed magad a bőrödben? Extrém súlycsökkenés

Egy majdnem 80 kilót fogyott srác elrettentő videót posztolt a hirtelen súlycsökkenés okozta bőrelváltozásról.

A kaliforniai John David Glaude nemrég „A legfőbb bizonytalanságom” („My Biggest Insecurity”) című bátor YouTube-videójában elmondott őszinte beszédében hívta fel a figyelmet az extrém súlygyarapodás és -csökkenés veszélyeire, és főként bőr- és önbizalomgyilkos hatásaira.

John a videóban elmondja, hogy egyáltalán nem elégedett meg a fogyással, és bánja, hogy öltözéke alatt ilyen csúnya titkot kellett rejtegetnie. „Ruhában már elég magabiztos vagyok, de ruha nélkül egyáltalán nem, és most meg is mutatom nektek, hogy miért.”

Bár Glaude ma már egészségesnek és kigyúrtnak tűnik, különböző taktikákat kénytelen bevetni a laza bőrlebenyek elpalástolására. Strandon és nyilvános helyen például sosem veszi  le a felsőjét. Az egykor több mint 160 kilós srác jelenleg az ObesetoBeast (magyarul „Szörnyen dagadt”) névre hallgató csatornát üzemelteti, hogy példát statuáljon, és segítsen azoknak, akik hasonló kóros elhízásban szenvednek. A videón láthatjuk, milyen változáson ment keresztül bőre a karjain, hasán, és a lábán.

„Persze az állapotom egyáltalán nem tökéletes, de már megbékéltem vele. Több mint 70 kiló leadása után tökéletes testre számítottam, de a valóság sajnos nem ez, és ezen nem tudok változtatni. Persze nem szabad, hogy ilyesmi a boldogságod és az álmaid útjába álljon. Az egyik álmom az volt, hogy jól érezzem magam a bőrömben. És most ebben a laza bőrben is jól is érzem magam."

A motiváló történetet az r/Fitness kapta föl, ahol Glaude rengeteg pozitív visszajelzést kapott, a fogyás miatti respekttől kezdve bátorságának elismerésén át  a csajok konkrét felajánlkozásáig, úgyhogy jobban nem is sülhetett volna el a dolog.  Mi is köszönjük az inspirációt, és reméljük, hogy magabiztos, boldog felnőtt lesz belőle.