Jenny elsöpri az ellenállást

Mikor épp nem zombik ellen harcol, a Netflixes sorozat Van Helsing sztárja JENNIFER CHEON GARCIA, a taekwondo fekete övére hajt.

Mivel már legyűrtél egy pár zombit, szerinted mi a három legfontosabb dolog a zombiapokalipszis túléléséhez?
Először is, kell egy machete. Ha egész nap zombikat kell kaszabolnod, muszáj, hogy megfelelő fegyvered legyen. Aztán kell egy motor, hiszen nyilvánvalóan kell valami szállítóeszköz, olyan, ami mindenféle terepre alkalmas. Végül pedig legyen nálad rengeteg tonhalkonzerv.

A karaktered, Ivory elméletileg nem élhetett volna túl sokáig a sorozatban. Mi a titka a túlélésének?
Ő egy igazi kemény csaj, főnökösködő, de igazságos. Kívül-belül harcos. Mesélj egy munkádról, amit a színészkedés előtt csináltál!
Mivel Vancouverben élek, a 2010-es téli olimpiai játékokon biztonsági őrként dolgoztam. A belvárosba voltam beosztva, ahova a verseny után a sportolóktól kezdve mindenki jött bulizni. Fantasztikus élmény volt megtapasztalni a világ minden pontjáról érkezett emberek sokszínű kavalkádját. Bár nem tudom, hogy az emberek többsége találkozott-e már női biztonsági őrrel, de azért 180 fölött vagyok, tudok én ijesztő is lenni.

Ha jól tudom, épp a lila övet tervezed megszerezni taekwondoban.
Igen-igen. Kiskoromban kezdtem, hogy mozogjak valamit, és apuval ez volt a közös programunk. Egyből beleszerettem ebbe a sportba, de a színészkedés eléggé behatárolja az edzési lehetőségeimet. De tervezem, hogy megszerzem a fekete övet is, és szeretnék egy taekwondos edzőtermet is nyitni Vancouverben.

Milyen mozdulattal lehet legyőzni egy zombit?
Talán a fordulásos rugókombinációt mondanám. Felugrásból sarokrúgás, visszaugrás, és még egy fordulásos rúgáskombó, hátra rugással befejezve. Eltart egy darabig, amíg egy ilyenből feltápászkodnak, de te addigra egérutat nyerhetsz.

Van valami önvédelmi tipped az átlagos földi halandók számára is?
Ahogy apukám mondaná: „A legjobb önvédelem? Ne keveredj bele.” Vagyis fuss, mint egy őrült.

A zombis thrillereken túl látod magad valamilyen másik szerepben, esetleg egy romantikus vígjátékban?
Szeretem, ha az emberek háta borsódzik a filmemtől, de ugyanúgy szeretem, ha egy kicsit szerelmesek és boldogok lesznek a játékomtól. Szerintem a világnak szüksége van az ilyenfajta szeretetre és boldogságra. Ugyanakkor örülök minden lehetőségnek, mindenféle műfajú filmnek.

Mi a következő projekted?
Jelenleg egy forgatókönyvön és egy titkos színészprojekten dolgozom.