Az arany standard

Arnold gondolatai a Gold’s Gym-ről.

Kérdés: Milyen érzés volt a Gold’s Gym-ben edzeni még régebben?

Arnold: Venice-ben a Gold’s Gym mindig is a testépítés bölcsője volt. Olyan energia áramlik itt, amilyet sehol máshol nem éreztem, bárhol is edzettem. Az alapítója, Joe Gold 1965-ben indította a termet főleg azért, hogy a barátaival legyen hol edzenie. Ha valaki nem engedhette meg magának a tagsági díjat, Joe ebből sem csinált problémát..., sőt, néha még azt is megengedte, hogy ott aludhassanak. Amikor besétáltam, már az első pillanattól azt éreztem, hogy keményebben tudok edzeni. Mintha a tetőablakon beáramló fény, és a tengeri levegő feltöltött volna energiával. Ott szinte állatként edzettünk – Ken Waller, Frank Zane és Dave Draper -, és az edzőtársaim sem csupán inspiráltak, de vitathatatlanul a legjobb barátaimmá is váltak, ami így is maradt mindmáig. A Gold’s Gym mostanában ünnepelte az 50. évfordulóját.

(Ha felmész a goldsgym.com oldalra, mindent megtudhatsz erről is.) Tulajdonképpen a szemem előtt vált a világ legnagyobb konditerem hálózatává, egyben a testépítő világ egyik legikonikusabb nevévé nőtte ki magát. A hét szinte bármelyik reggelén itt találhatsz edzés közben. Ha ez nem lenne elég, akkor íme még egy érdekesség a régi Gold-ról: a kis mérete miatt a zuhanyzó koedukált volt!

Gold_gym.jpg

 

A vasak csengése’... A felszerelés ugyan sokat változott, de a Gold’s Venice atmoszférája és a bajtársias hangulata változatlan maradt.

Arnold_teremben.jpg

Vastestvéri üdvözlettel,
Arnold Schwarzenegger