Tárogatás a földön a masszív mellizomért

Menj le egész a talajig, hogy új szintre léphess mellizmaid fejlődésében!

A nagy és erőteljes mellizmokkal a férfiak körében elismerést válthatsz ki, a pajzán angyalkák körében pedig heves szívdobogást! ☺

A nagy súllyal nyomás és tolódzkodás mindig is az igazán masszív mellizmok építésének alappillérei voltak, beleértve Schwarzenegger, Reg Park és Ronnie Coleman edzéseit is. De a mesterművek végső simításait mindig a tárogatás különböző formái jelentették.

Arnold a tárogatást nem csupán a részletek kidolgozására alkalmas gyakorlatként emlegette, hanem tömegnövelőként is. A tömegnövelés tudorainak többsége is elismerte a tárogatás hatékonyságát, de a gyakran félretették a vállfájdalom miatt, vagy azért, mert nem találták el az optimális mozgástartományt.

Szeretnék megosztani veletek egy gyakorlatot, ami a legtöbb személynél működött – a világ legkomolyabb erőemelőitől az inkább esztétikai jelleget megcélzó sportolókig. Ez a gyakorlat a padlón végzett súlyzós tárogatás. Ez anno Bill Pearl, a testépítő legenda tárházából származott.

HOGYAN CSINÁLD

Feküdj le a padlóra két kézisúlyzóval a vállad fölött (a könyökök kb. 15 fokban behajlítva).

A tenyerek nézzenek egymás fele. Engedd le a súlyzókat íves mozdulattal.

Amikor a könyökeid elérték a padlót, még mindig a mellizmoddal tartsd a súlyokat – tartsd meg egy fél másodpercre.

Nyomd vissza a súlyzókat ugyanazzal az íves mozdulattal (a könyököd szöge minél kevesebbet változzon közben).

Állítsd meg a súlyzókat a felső holtponttól kifele, hogy feszültség alatt maradjon a mellizmod.

Innen mehet elölről a gyakorlat, ahányszor akarod.

Folyamatosan a mellizomra koncentráld a gyakorlatot.

 

 

blasting the hood! Making progress play boi!! #chesttraining #jailhousestrong #hood #pigiron #ciudadjuarez #kentuckyclub

A video posted by Jailhouse Strong (@jailhousestrong) on

 

Adj egy lökést a formádnak ezzel a mellizom kovácsoló gyakorlattal!

A következő edzésnél csinálj 3-5 sorozatot 8-12 ismétléssel. Kezdj kisebb súllyal - körülbelül a fekvenyomásod 10 százalékával (tehát az egy ismétléses maximumod tizedével) - kezenként. Tehát ha 100 kilóval nyomsz fekve, akkor először csak 10 kilóval próbáld ki. Készülj fel az izompumpára!