Tricepsznyomás, még hatékonyabban!

Lehet, hogy tudunk még újat mondani! Néhány apró változtatással ugyanis nagyságrendekkel közelebb kerülhetsz a látványos patkóformákhoz!

 

A GYAKORLAT MENETE

Hogyan végezd?

  1. Illessz V-fogantyút (vagy köteles fogantyút) a csigás gép felső kábeléhez, és mindkét kezeddel ragadd meg a végeit. szorosan magad mellett tartsd a karod, könyököd 90 fokban behajlítva. Döntsd előre a törzsed, hogy érezd az ellenállást a tricepszben.
  1. Nyomd le a fogantyút, de úgy, hogy könyököd kinyújtása közben enyhén előre is tolod. Amikor visszaérkeztél a kezdőpozícióba, húzd hátra a könyököd, és az a mozdulat jusson eszedbe, amivel tolódzkodásnál vagy fekvőtámasznál leereszted magad. Ha jól csinálod, érezned kell, ahogyan a tricepszed könyök felőli oldala nyúlik.

GYORSTIPP 

Tricepsznyomásaid módosításával a hőn áhított patkók is hamarosan megjelennek majd! Ha kissé hátrahúzott könyökkel indítasz, több erőt tudsz kifejteni, így nagyobb súlyokkal dolgozhatsz. Végül ahelyett, hogy egyenesen lefelé nyújtanád a karod, picit előrefelé mozdítod, így fokozod a csúcsösszehúzódást, mivel a tricepszed kénytelen tolómozdulatot is végezni.

JÓ TUDNI:

Igaz, hogy a V-fogantyús tricepsznyomást alkalmazva nagyobb súlyokkal dolgozhatsz, ha viszont kötéllel végzed a gyakorlatot, sokkal kevésbé terheled a csuklód.

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary