Hogyan legyél verhetetlen szkanderben?

Ha ezt a néhány szabályt betartod, legközelebb garantáltan megleped az ellenfeled!

A PUDING PRÓBÁJA

Veled is bárhol és bármikor megtörténhet, hogy gyanútlanul betévedsz egy hangulatosnak tűnő kocsmába, ahol a várt kellemes légkör helyett egy benga állat egyszerűen beléd köt. Mi a megoldás? Csakis a gyúrás!

Az emberiség, de főleg a férfitársadalom évezredek óta leli örömét a határtalan erőfitogtatásban, de főként az ezt övező kíváncsi bámészkodásban. A férfiakba egyébként is gyárilag be van programozva az alfahím címének büszkeségéért vívott örökös küzdelem és vérre menő kakaskodás, amelynek legegyszerűbb és legnépszerűbb mércéje, ha már a helyszínen kihívják egymást egy kiadós karbirkózásra.

Hogy növelhesd az esélyeid a következő asztali megmérettetés előtt, segítségül hívtuk a kansasi Sam Cox legendás erőedzőt és felhúzásgurut, aki történetesen versenyszerűen űzi a szkandert. A sztáredző megszívlelendő tanácsokkal látott el minket mind a technikával, mind a felkészülés során követett edzéstervvel kapcsolatban.

pullup-3-promo.jpg

HÚZÓDZKODJ RENDSZERESEN!

Ezek a gyakorlatok valószínűleg egyébként is szerepelnek a repertoárodban, csak rendszeresítened kell őket! Ha egyszer legyűrsz 3 sorozatot, az nem elég. Nagyjából heti 2 x10 sorozatot végezz, egyenes és fordított fogással, bukásig. Hamarosan drasztikus növekedést tapasztalsz majd a karodban és a mellkasod kerületében is!

BarbellCurl_12_0.jpg

HAJLÍTS RÚDDAL!

Hajlítás közben ereszd le a vállad, és nyomd előre a könyököd. Tartsd egyenesen a csuklód, és ne engedd, hogy hátrahajoljanak! Végezz 5 sorozatot piramis-szettben. Egy kis csalás belefér.

rmr-july-august-one-arm-row_0.jpg

EGYSZERRE EVEZZ ÉS HAJLÍTS!

A szkanderben nem tesz jót a kilengés és oldalirányú mozgás, mert akár el is törhet a karod. Arra kell koncentrálnod, hogy az ellenfelet a legrövidebb úton magad felé, és ezzel egy időben magától távolítsd a karját. Olyan, mintha egyszerre végeznél evezést és hajlítást.

arnold-shawn-handshake.jpg

A HELYES KÉZTARTÁS

Ragadd meg az ellenfél kezét olyan közel a hüvelykujjához, amennyire csak hagyja. Legjobb, ha teljesen eltakarod a hüvelykujj ujjpercét, mert így leszel képes a legnagyobb erőt kifejteni.

pullups-king-back-development.jpg

FOGD MUNKÁRA A HÁTIZMOT!

Ne feledd, a versenyszerű karbirkózásnál a könyököd ugyan nem emelkedhet fel az asztalról, de csúszva akármerre elmozdulhat,azaz segítségül tudod hívni a széles hátizmodat. Ha úgy érzed, egészen belejöttél, és új kihívásra vágysz, csak a csuklóddal „fogd meg” a rudat, és úgy végezd a húzódzkodásokat! Jól hallod: tedd a csuklód a rúdra, kezedet hajlítsd a rúd fölé, és hajrá!