Egykezes bicepsz alsó csigával Scott padon

Növessz nagyágyú karokat ezzel a klasszikus egykezes izolációs gyakorlattal.

A nagyobb bicepsz építése annyit tesz, hogy a lehető legnagyobb terhelésnek kell alávetni, és nehéz lenne olyan gyakorlatot találni, ami hatékonyabb lenne az egykezes alsó csigás scottpados bicepsznél. Ez egy egyoldalas mozdulatsor, ami egyensúlyba hozza a karjaidat a bicepszek elkülönítésével, és a scott pad hozzáadása csak még nagyobb kihívássá teszi. Egyhelyben tartja a felkart, így a terhelés a bicepszre koncentrálódik. A kézisúlyzóval összevetve a kábeles edzés a megcélzott izomra ható folyamatos ellenállást biztosít a teljes mozgástartományban, így ezzel a végig tökéletes mozdulattal nagyobb és kidolgozottabb karokat faraghatunk.

VÁLLAKNAK BELÉPNI TILOS

Kövesd a leírást, és alaposan megkínozhatod a bicepszedet (persze jó értelemben). Hatalmas előnye még, hogy nem tudsz a válladdal történő belendítéssel csalni.

BEÁLLÍTÁS

Csatlakoztasd a D fogantyút az alsó csiga kábelére.

Keríts egy scott padot és állítsd szembe a kábeltoronnyal úgy, hogy kb. fél méterre legyen (feszüljön a kábel, ha megfogod a fogantyút)

Fogd meg az egykezes D fogantyút az egyik kezeddel és a gyakorlatot végrehajtó kezedet támaszd le a scott padra.

A GYAKORLAT

A bicepszedre koncentráld a terhelést és mozdulatlan felkarral/könyökkel húzd fel a fogantyút addig, hogy majdnem érintse meg a válladat.

Tippek, hasznos infók:

HOL IGAZÁN ÜTŐS: Biceps Brachii (avagy bicepsz, a kétfejű karizom)

MIKOR CSINÁLD: A bicepsz edzés végén, amikor a nagyobb súlyú rúddal végzett és kézisúlyzós gyakorlatok után.

MENNYIT CSINÁLJ: 3-4 gyakorlat, 10-12 ismétlés