A tónusos tricepsz titka

Ints búcsút az integetőizmoknak! Két profi IFBB versenyző mutatja meg nekünk a tökéletes felkarhoz vezető utat.

CANDICE LEWIS, IFBB FIGURE PRO

“Amikor a tricepszről van szó, az olyan gyakorlatokra helyezem a hangsúlyt, amelyek az izomtömeg növelése helyett inkább a feszesítést célozzák. A maximális definíció elérése érdekében az utolsó szetteket rendszerint bukásig végzem.”

CANDICE KEDVENC TRICEPSZFESZESÍTŐ GYAKORLATAI

1. 3 x 15 tolódzkodás húzódzkodó gépen:

 “A normál tolódzkodást a húzódzkodó gépen végezve a platnira tudok térdelni, mert ezzel ki tudom váltani a normál tolódzkodást (tricepszre), amit segítség nélkül alacsonyabb ismétlésszámmal tudom végezni – illetve a normál tolódzkodó gép lenyomó mozdulatához képest jobban tudom a gyakorlatot a tricepszemre fókuszálni.  

2. 3 x 15 homlokra engedés egykezes súlyzókkal:

“Azért szeretek egykezes súlyzókkal dolgozni, mert lehetővé teszik, hogy a két kar egymástól függetlenül is dolgozzon, és egyenként koncentrálva külön-külön kontrollálja a súlyokat.”

3. „alkar” fekvőtámasz (3-szor, bukásig):

“Teljes fekvőtámaszból indíts, szűk fogással, majd hirtelen ereszkedj az alkarodra, majd vissza.

CAMALA RODRIGUEZ MCCLURE, IFBB FIGURE PRO

“Ezek a gyakorlatok segítenek izolálni és erősíteni a tricepszet, ami a szálkás és kellően tagolt definíció alapja.”

CAMALA KEDVENC TRICEPSZFESZESÍTŐ GYAKORLATAI

1. 3 x 15-20 tricepsznyújtás ferde padon:

“Ez a gyakorlat tökéletesen izolálja a tricepsz fejeit. A tökéletes koncentrációban nekem az segít, ha francia rúddal végzem a gyakorlatot.”

2. 3 x 15-20 döntött törzsű „lórúgás” gyakorlat:

“Imádom ezt a gyakorlatot, mert szintén kiváló tagoltságot kölcsönöz a tricepsznek, viszont rendkívül fontos, hogy szabályos formában végezd. Legjobban teszed, ha lassú, kontrollált mozdulatokra törekszel. Éppen ezért én inkább kisebb súlyokat használok. ”

3. 3 x 15-20 kábeles tricepsznyújtás fej fölé, köteles fogantyúval:

“Ülj egy ferde padra, az alacsony csigaállásba állított gépnek háttal. Semleges fogást alkalmazz, a tenyereid egymás felé nézzenek. Hajlítsd be a könyököd úgy, hogy a felkarod a füleddel párhuzamos legyen. Lassan emeld felfelé a kötelet, amíg a karod teljesen a fejed fölé nyúlik. Az excentrikus (ereszkedő) szakasz 3 másodpercig, a koncentrikus (emelkedő) szakasz 1 másodpercig tartson.”

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary