Kőkemény hasizmok! - Törzsedzés minden irányból

4 gyilkos klasszikus!

Amellett, hogy helyet ad a hódító kockáknak, törzsünk számos egyéb létfontosságú feladatot lát el: többek között felelős az egyenes tartásért és a stabilitásért, és kulcsfontosságú szerepet játszik az olyan mozgásformáknál, mint az ugrás és futás, valamint óvják a gerincet a különféle forgómozgásoknál, mint amilyen egy labda eldobása vagy az ütő lendítése.

Az alábbi edzéstervben az összes nagyobb törzsi mozgásmintát igyekeztünk belevenni, hogy has- és törzsizmaid minden irányból megdolgoztathasd, hogy a végére nem csak kockás hassal, de valóban erős törzzsel büszkélkedhess. Fontos, hogy mind a négy gyakorlatot dinamikusan, mégis kontrolláltan végezd, és végig fokozottan figyelj a hasizmodra, stabilitásodra és az erőátvitelre!

classicabs_1.jpg

MEDICINLABDA FALHOZ VÁGÁS – NE KÍMÉLD!

Vállszéles terpeszben állj a fal mellé, és csípőmagasságban fogj a kezedbe egy medicinlabdát. Erőteljesen oldalra fordulva vágd a falhoz a labdát úgy, hogy a végére a csípőd is szembenézzen a fallal. Kapd el a labdát, majd ismételd meg a mozdulatot.

További medicinlabdás gyakorlatokért kattints ide!

classicabs_abwheel.jpg

HASKERÉK

És még egy gyilkos klasszikus: térdelj a földre, és lassan ereszd le a csípőd és a könyökön, amíg szép lassan (tényleg lassan!) földet nem érsz. Végig megfeszített törzzsel végezd, ne engedd, hogy a derekad bebukjon, mert túlterhelheted a gerinced! 

classicabs_2.jpg

LÁBEMELÉS FÜGGESZKEDVE

Helyezkedj függeszkedésbe egy alkalmas helyről (például húzódzkodó rúdról). Kinyújtott lábaid emeld magad elé a földdel párhuzamosig, majd ereszd vissza őket.

Hardcore alhasedzésért katt ide!

classicabs_situps.jpg

FELÜLÉSEK TERPESZÜLÉSBŐL

Feküdj a földre, és a két sarkad támaszd az ajtófélfának vagy erőkeretnek. Sarkaddal ellentartva, egyenes háttal végezz felüléseket. Súllyal a kezedben nehezítheted.  

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary