5 kihagyhatatlan hasgyakorlat fitlabdával

Fejleszd tökélyre törzsizmaidat az alábbi fekvőtámasz- és plankvariációk segítségével!

A nehéz súlyok és összetett emelések természetesen mindig jó alapot biztosítanak, de az erősítésnek, de ez korántsem jelenti azt, hogy a fittlabdát csak a csajok használhatják!  Az alábbi 5 gyakorlattal a törzs stabilizáló izomzata, főleg a mélyebb izmok is munkára vannak a fogva!

SwissBallPush-up.jpg

FEKVŐTÁMASZ

Támaszd lábszárad a labdára, és tenyereddel támaszkodj a földre. Tartsd egyenesen a tested, és végezz teljes fekvőtámaszokat.

További fekvőtámasz-variációkat leshetsz el Radányi Norbertékkel készült street workout videónkból.

SwissPlank.jpg

 

PLANK

Alkarod támaszd a labdának, és gyalogolj hátra annyira, hogy a tested a válladtól a lábujjadig egyenes vonalat formázzon. Súlyodat a könyöködre és a lábujjaidra helyezve igyekezz huzamosabb ideig megtartani magad.  

SwissCobra.jpg

HIPERNYÚJTÁS 

Térdelj a földre, és csípődet helyezd a labdára. Kezeidet kulcsold a tarkódra, és nyisd ki a könyököd. Hátaddal homoríts, és emeld fel a mellkasod a labdáról. Tartsd meg magad egy ideig, vagy végezz ismétléseket.

Kneetucks.jpg

BICSKA 

Lábfejed támaszd a labdának,  és tenyereddel támaszkodj a földre. Tartsd egyenesen magad, és a labdával együtt húzd a térded a mellkasod felé úgy, hogy hasizmaid végig megfeszítve tartod.

SidePlank.jpg

OLDALSÓ PLANK

Feküdj az oldaladra nyújtott lábbal, lábfejed oldalsó részét a labdára fektetve (a gyakorlatot a képen látható módon, labda nélkül is végezheted). Felsőtesteddel támaszkodj meg alkarodon és könyöködön. Has- és törzsizmaidat végig megfeszítve emeld meg a csípőd annyira, hogy egy vonalba kerüljön a tested többi részével. Tartsd meg a pozíciót néhány másodpercig, majd végezd el az ellenkező oldalra is.

Kövess minket Facebookon!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary