CrossFit bajnoki mesterkurzus - Képes vagy rá?

5 gyakorlat 25 percben Shawn Ramirezzel!

 

Egy olyan sportban, ahol az átlagéletkor kb. 24 év, a 40 és 44 év közötti CrossFit Games Masters kategória kétszeres bajnoka, Shawn Ramirez egyedülálló formában van, és még sosem kényszerült a kispadra sérülés miatt. Shawn heti öt alkalommal edz, amiből 2-3 nap az erő, sebesség és rugalmasság javítása, egy a gimnasztika, egy pedig a súlyemelés, a felvételek, lövések, szakítások és guggolások jegyében telik plusz egy kondicionáló nappal, amely szánhúzást, evezést és futást foglal magába. És mi van a pihenőnapokkal? Ramirez 1,5 kilométert úszik, 10-et fut, esetleg biciklizik, ahogy kedve tartja.

„Ha mindig más kihívás elé állítod a tested, mindig élvezetes lesz az edzés. Az unatkozó test nem hoz eredményt.” A háromgyerekes apuka terve, hogy a 2016-os Crossfit Games-en triplázhasson, és ezzel is példát mutasson. „A harmadik fiamért is nyernem kell. 2014-ben a legidősebb edzett velem, tavaly pedig a középső fiam. Most a legfiatalabb lurkó szokott mellettem kocogni.” 

Ramirez titka, hogy mindig a testére hallgat. Kemény felületek helyett inkább a pályán fut, a dobozra ugrásoknál pedig inkább lelép, mint hogy lefelé is ugrással érkezzen. „Nem akkor kell figyelned, amikor a tested már beszél, hanem amikor még csak suttog.” Ramirez klasszius tiszta diétát követ: napi hat étkezés szénhidráttal, fehérjével és zsírral. Reggelire zabkását készít bogyós gyümölcsökkel, mandulatejjel, fehérjeporral, és legurít egy pohár algás smoothie-t.

Vajon képes vagy felvenni vele a tempót? Íme Shawn Ramirez WOD-ja. Jó szórakozást kívánunk!

RAMIREZ ADATAI:

Kor: 41 
Magasság: 183 cm
Súly: 90 kg

Lakhelye: Miami, Florida
Twitter: @Shawn_brx

AZ EDZÉS

Férfiak maximum 80-85, nők maximum 40-45 kilónyi súlyt használjanak. A gyakorlatokat egymás után, megállás nélkül kell elvégezni, a lehető leggyorsabban. Ha elsőre bizonytalankodsz, az említettnél jóval kevesebb súlyokat is használhatsz. Javasoljuk, hogy súlyválasztás előtt mindenképp fusd át a gyakorlatsort, hogy tudd, mire számíthatsz, és számodra még biztonsággal felemelhető súlyokat válassz.

  1. gyakorlat: 50 felhúzás rúddal
  2. gyakorlat: 50 húzódzkodás
  3. gyakorlat: 30 elölguggolás 
  4. gyakorlat: 20 tolódzkodás saját súllyal (állványon)
  5. gyakorlat: 10 guggolásból nyomás (thruster) egykezes súlyzókkal

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary