A traktorkerék 3 meglepő használati módja

Aknázd ki a jobbára csak a földeken bevetett eszköz által nyújtott lehetőségeket. 

Duplán jól járhatsz ha akad a garázsban egy szép nagy traktorkerék, de egyre több edzőterem állandó kiegészítője manapság.

1, Szuper eszköz az állóképesség fejlesztésére. A két legnépszerűbb gyakorlat (a kerék görgetés és a kalapácsolás) mind teljes izomzatot átmozgató gyakorlatsorok, amikhez bizony kell a jó kondíció.

2, Abszolút költséghatékony megoldás. Csak ugorj le a legközelebbi telepre és biztos olcsón (vagy akár ingyen) be tudsz egyet szerezni.

Természetesen utána nem árt, ha minél változatosabban be tudod vetni hasznos kis új eszközöd. Íme három különleges módszer, amiket akár már most ki is próbálhatsz.

Kerékbe ugrás

A klasszikus gyakorlat, megkettőzve. Ugorj be az abroncs közepébe, majd ki belőle a másik oldalon. Ezután fordulj meg, majd ismételd meg a mozdulatsort. Extra előnye ennek a gyakorlatnak, hogy helyhiány esetén is könnyen kivitelezhető.

Vállemelés az abronccsal

Állj az abroncs közepére, karok a test mellett, a kézfejedet viszont hajlítsd ki úgy, hogy az ujjaid az abroncs két széle felé nézzenek. Hajolj le annyira, hogy a kezeddel meg tudd fogni az abroncs belső peremét, majd egyenesedj fel. Végezz vállemelést miközben tartod az abroncsot, majd lassan helyezd vissza a földre. 4-6 ismétlést már garantáltan érezni fogsz.

Kalapácsütés

Fogj meg egy nagy kalapácsot és helyezkedj el úgy, hogy az abroncs a jobb kezed felé essen. Emeld fel a kalapácsot a bal vállad felé, majd mérj egy nagy ütést az abroncs oldalára. Végezz mindkét oldalra azonos számú ismétlést.