Újdonság: 30 perces komplex landmine-edzés

Egészségmegőrzés és teljes test kondicionálás 4 gyakorlatban!

 

A landmine kiegészítő edzésed egyik legsokoldalúbb eszköze lehet, ha okosan és kreatívan használod. Erick Avila erő- és kondicionáló sztáredző számos élsportoló felkészítőjeként a lehető legsokoldalúbb teljesítményjavítást tűzi ki célul klienseivel való munkája során. Tapasztalatai szerint erre a rúddal végzett landmine-gyakorlatok  a legalkalmasabbak, mivel az olyan alapgyakorlatokat, mint a guggolások és nyomások, képes többsíkúvá tenni. A landmine-ba akasztott rúddal végzett gyakorlatok kiválóan alkalmasak általános erőnlétünk és egészségi állapotunk javítására, és különös előnye, hogy segítségével anélkül tudhatunk le egy teljes testes edzést, hogy változtatnunk kellene a súlyon!

Sokrétű felhasználásának köszönhetően a fogyni, szálkásítani vagy erősíteni vágyók kiváló társa lehet. Összetett emeléseket tesz lehetővé, amelyek az összes nagyobb izomcsoportot egyszerre képesek munkára fogni. Ennek következtében a gyakorlatok közben nagyobb súlyokat mozgathatunk, így hatékonyabbá válik az erősítés. Ráadásul, mivel a gyakorlatok többsége dinamikus mozdulatokat igényel, a zsírégetés, valamint a gyors összehúzódású izomrostok fejlődése az edzés utáni emelkedett oxigénfogyasztással (EPOC) szintén intenzívebb. Végül, mivel a gyakorlatok kivitelezése nem egyszerű, nagyfokú koncentrációra, valamint fejlett izomtudatra és koordinációs képességre tehetünk szert általa.

Az alábbi edzéstervet 3 szetten keresztül végezd, annyi pihenővel, amennyire szükséged van. Minden egyes ismétlést kontrollált, de robbanékony mozdulattal végezz. Az optimális eredmények érdekében végezd heti 3 alkalommal.  

AZ EDZÉS MENETE

  1. gyakorlat: 5 landmine felhúzások ugrásokkal
  2. gyakorlat: 3-3 egykaros landmine nyomás csípőforgatással
  3. gyakorlat: 6 fordított kitörés landmine-nal
  4. gyakorlat: 3-3 fűrészelés landmine-nal

Olvass tovább! Építs méretes vállakat landmine kiegészítővel!

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary