Így emelj föl egy autót! - Hasznos tudás rovatunk

Derek Poundstone profi erősembertől most megtanulhatod a módszert!

Ugye emlékszel, amikor a Hulk bőrébe bújt Lou Ferrigno megragadott egy verdát, és egy laza mozdulattal a szakadékba taszította? Hát, azt nem garantáljuk, hogy a cikk végére ilyen játszi könnyedséggel hajtod majd végre a mutatványt, de azt igen, hogy megfelelő technikával (és jól megválasztott kocsival) nem jelenthet gondot egy hasonló produkció. Az erős lábak természetesen elengedhetetlen kellékei a sikeres performansznak, bár itt nem kell egy teljes guggolásra gondolnunk.

Ha tudsz legalább 227 kilóval rogyasztani (félguggolás), akkor kezdetnek egy kétajtós Honda Civic sem jelenthet gondot. Ugye tudod, hogy ha megcsinálod, sosem mosod le magadról a Hulk becenevet, vagy éppen az alfahím jelzőt, és egy életre megalapozod a tekintélyed? Kell ennél több?

poundstone_lifting_car.jpg

DEREK POUNDSTONE TIPPJEI

  • Mivel az autót a szélénél fogva emeled meg, nem kell a teljes súlyával számolnod. Ráadásul a legkritikusabb súlytömeget jelentő motor és váltó is a kocsi elejében helyezkednek el, így ezekre sem lesz gondod. Gyakorlatilag csak a hátsó kerekekre eső súllyal kell tehát megbirkóznod. Ha a kerekeket sikerült elemelned a földről, nyert ügyed van.
  • Ha átemeled a holtponton, onnantól a mechanika törvényei a te oldaladon állnak, ugyanis az átkerült súlypontja egyre inkább a másik irányba húzza az autót.

 

lifting_car_moves.jpg

 

A MOZDULAT (BALRÓL)

1. Nyisd ki az első ajtót, és támaszd be a vállad az ajtókeret alá. Nem javasolt kipárnázni, mert könnyen elcsúszhat…

2. Elöl jól támaszd meg magad a lábaddal. Ez nagyon fontos, mert a mozdulatot a lábadból kell indítanod, a törzsnek inkább csak stabilizáló szerepe van. Úgy fogd meg az ajtókeretet, ahogy a kétkezes súlyzót szoktad guggoláskor.

3. Nyújtsd ki a térded és egyenesítsd ki a lábad. Nem az első centik jelentenek majd problémát, a nehézségek inkább középtájon jelentkeznek.

És ha kételkednél benne, hogy az autóemelés tudományának a mindennapi életben is komoly hasznát veheted, nézd meg ezt!

Kövess minket Facebookon is!

https://www.facebook.com/muscleandfitnesshungary