Arnold levele: céltudatosan, mint egy terminátor

Kövesd az Osztrák Tölgy fitnesz célkitűzéseivel és azok elérésével kapcsolatos tanácsait.

Kérdés:

Hogy alakítsam a 2015-ös évemet, hogy tényleg elérjem a céljaimat? 

Arnold válasza

Nekem a kulcs a céljaim meghatározásához és azok eléréséhez mindig a vizualizáció volt. Az elmédben létre kell hoznod egy képet, amit el akarsz érni, és elképzelni, hogy az már megvalósult. Innentől egész könnyű elérni odáig, mert tudod, mit akarsz – innentől már csak idő és munka.

LÁSD A SIKERED

Az emberek azért buknak el, mielőtt elérnék a céljaikat, mert nem látják magukat sikeresnek, így nem hiszik el, hogy meg tudják csinálni, ezért a problémák első jelére kiutat keresnek. A sikeres emberek nem szállnak ki, mert az elméjükben már győztek. Csak még nem történt meg.

Illusztrációként szeretem azt a példát használni, hogy hogyan hoztam fel a vádlimat. Amikor véglegesen tudomásul vettem, hogy ez az én gyenge pontom, elkezdtem minden alkalommal magam elé képzelni – vizualizálni -, ahogy növekedésnek indultak és formába jönnek. Ez automatikusan elvezetett engem azokhoz a gyakorlati lépésekhez, amelyek növelni kezdték a méretüket. Ami még inkább segített fokozni a koncentrációmat, az az volt, hogy simán levágtam az edzőgatyám szárát, így minden egyes edzés soron folyamatosan láthattam a vádlimat. Nem érdekelt, milyen szánalmasan néztek ki – én akkor is úgy tekintettem rájuk, mint egy pár bajnoki szintű vádlira. Végezetül a vádlim megnőtt és beteljesítette a víziómat.

És ez a sikerhez vezető formula: Építs az elmédben egy víziót és hagyd magad végigjárni a megvalósuláshoz vezető utat!

Van még kérdésed Arnoldhoz? Látogasd meg a Muscle & Fitness Facebook oldalát!