Gail Kim ütős fitnesstippjei

Napjaink egyik legünnepeltebb női pankrátorsztárjától megtudhatjuk, hogyan lehet tudatos karrierépítés mellett is nagykanállal enni az életet!

CSAK KEMÉNYEN!

Aki otthon van a pankrációban, az tudja, hogy Gail Kim egyáltalán nem átlagos csaj. Az őrjítően dögös koreai származású kanadai díva amilyen kedves civilben, olyan vadmacska a ringben. Gail Kim, pontosabban most már Gail Kim-Irvine (amióta 2012-ben férjez ment Robert Irvine brit mesterszakácshoz) WWE-debütálásakor rögtön bajnokságot nyert, és azóta is folyamatosan ingázik a WWE és a TNA között. Edzője az északír Dave 'Fit' Finlay számos híres pankrátor, többek közt CM Punk, Cena és Randy Orton útját is egyengette már, és biztosan tud valamit, mert Gail koncentrált jelenléte a ringben egyszerűen utánozhatatlan!

A jelenleg a TNA-hoz igazolt Gail nemrég így nyilatkozott: „Imádok kemény lenni a ringben. A TNA-nál pedig nagyon erős a női szekció. A pankráció a mindenem, és szerintem a véremben van a vágy, hogy kitűnjek és elismerjenek. folyamatosan bizonyítani szeretném azt is, hogy vagyok olyan jó, mint a többiek”.

wrestler-gail-kim-1.jpg

TEDD MAGASRA A LÉCET!

Modell és színésznő létére Gail 163 centis magasságával a női harcosok közt is alacsonynak számít. A legtöbben ilyen testalkattal bele sem mertek volna vágni a wrestling emberfeletti fizikumot és lelki állóképességet kívánó showbiznisz világába, de ez a kis mosolygós energiabomba (akinek a legkeményebb ütéseiben is van valami hihetetlen báj) a kezdetektől nagyon komolyan vette karrierjét.

„Amikor elkezdtem, egy évet adtam magamnak, hogy profi birkózóvá váljak. Végülis két évbe került, ami szintén nem rossz eredmény, de a cél mindig ott lebegett a szemem előtt, és szenvedélyesen dolgoztam érte. Az én mottóm valahogy így szól: Sose mondd, hogy MAJD, HA…, csak azt, hogy MAJD, AMIKOR… Az első bizonytalanságot rejt, a második magában hordozza a sikert.”

wrestler-gail-kim-3.jpg

FIGYELJ AZ ADAGOKRA!

Gailnek könnyű dolga van a finom és egészséges ételekkel, hiszen a férje Robert Irvine sztárséf, akivel egyébként a Restaurant: Impossible című sorozatban találkoztak, ahol Irvine kevés pénzből lepukkant kajáldákat két nap alatt puccos éttermekké pimpelt.

Kim bevallása szerint azonban a mesterszakács férj és a tisztességes étvágy is tartogat kihívásokat: „Imádok enni, úgyhogy nagyon is oda kell figyelnem az adagokra. Ahogy öregszik az ember, egyre jobban megismeri saját testének működését és anyagcsere folyamatait. Szerintem praktikusabb többször kisebb adagokat enni, de akármit eszem, törekszem a tiszta étkezésre. Valójában nagyon szeretem is a friss és tiszta ételeket."

wrestler-gail-kim-4.jpg

KÖVETKEZETESSÉG

Gail igazán lelkesen beszél az edzéseiről, ami nem csoda, hiszen az idők során profi pankrátorként e téren több mint jelentős tapasztalatra tett szert.

„Minden napra egy testrész. – Ezt az elvet követem. Az edzéseim körülbelül egy órásak, és legjobban az erőedzést szeretem. Még turné közben is mindig szakítok időt az edzésre. Egyszerűen élvezem a gyúrást, és szeretem váltogatni a gyakorlatokat, hogy ne unatkozzak, és mindig újabb kihívás elé állítsam a testem."

wrestler-gail-kim-8.jpg

EGYENSÚLY

Amikor nagy rajtad a nyomás, hogy jól mutass a tévében és megfelelj az utazás és a média követelményeinek, szinte semmi sem olyan nehéz, mint kialakítani az egyensúlyt. Úgy tűnik, Gailnek a nagy rohanásban is sikerült megtalálnia lelki békéjét és a kiegyensúlyozott élet kulcsát.

„Élvezni kell az életet, és nem szabad túlzásokba esni. Én praktikusan gondolkodom: sportos és egészséges szeretnék lenni, nem pedig sovány! Nem szeretem kínozni magam: járok masszázsra, és néha némi édesség is belefér. Szerintem egy kis önkényeztetéssel csak jól járhatsz: feltölt energiával, és motivál, így edzés vagy meccs közben mindent bele tudok adni!"

wrestler-gail-kim-6.jpg

PIHENÉS

A másik legnehezebb dolog egy profi pankrátor számára a pihenés. A késő esti showk, hajnali repülőutak és végtelen autópályák egyszerűen felzabálják az alvásidőt. Gail megtanulta megbecsülni a pihenésre szánt időt.

„Az egyik dolog, amit régebben rendszeresen elszúrtam, az volt, hogy folyton túledzettem magam. Őszintén, elég sok időbe telt, míg rájöttem, mit is művelek magammal. Mostanában bezzeg már nem becsülöm alá az alvás fontosságát, és hősiesen bevallom, gyakran előfordul, a lányokkal nyakunkba vesszük az éjszakát, és én vagyok az első, akinek fellövik a pizsamát. Ez van. Tudom, hogy hosszú távon nem éri meg éjszakázni."

wrestler-gail-kim-7.jpg

SÚLYZÓZÁS

Gail szerint a siker titka nem csak a tökéletes forma, de a kifogástalan technika és a karizmatikus megjelenés tökéletes együttese. Az is megosztotta velünk, mennyire szereti a súlyzós gyakorlatokat:

„Az összes edzésforma közül egyértelműen a súlyzózás a kedvencem. Imádok elmenni a határaimig! Nagyon szeretek erősíteni, és szerintem mindenkinek csak hasznára válhat!”