Edzés bugyi nélkül?

Fontos tabutémát feszegetünk.

Egy nagyszabású amerikai felmérés szerint a nők 8 százaléka bizony rendszeresen bugyi nélkül jár a terembe edzeni, és további 25 százalékuk állította, hogy néha megesik velük. Te hogy állsz a kérdéssel? Elsőre talán bizarrul hangzik, de hidd el, hogy a kommandósok sem véletlenül nem hordanak alsóneműt az uniformisuk alatt, mert egy napokig tartó bevetésen, (ahol mondjuk nincs fürdési lehetőség), nagyságrendekkel higiénikusabb az Évakosztüm, mint a plusz réteget jelentő fehérnemű, ami kidörzsöl és beizzaszt. Ha kacérkodsz a gondolattal, hogy e merész lépéssel szabadabban élvezhesd a következő edzést, olvasd el az alábbi hasznos tippeket.

fit-woman-abs-1.jpg

HIGIÉNIA A TEREMBEN

Ruháink közül az alsónemű a másodlagos védelmi vonal a környezetünkben lévő baktériumok ellen. Ezért, ha úgy döntesz, mégis megválsz tőle, fontos, hogy megfelelően vastag edzőnadrágot viselj, amelyen nem hatolhatnak át a kórokozók. A még nagyobb biztonság érdekében ajánlatos használat előtt és után fertőtlenítő kendővel letörölni a felszerelést, főleg az üléseket.

 

laundry.jpg

 

MOSD KI!

Csak ahogy a józanész diktálja: edzés után hajíts be mindent a mosógépbe. Pontosan tudjuk, mire gondolsz most. Ne aggódj, a gomba és a húgyúti fertőzések veszélye cseppet sem nagyobb bugyi nélkül, mint bugyiban, hiszen a legtöbb gomba és baci a meleg, nedves helyeket kedveli, úgyhogy egy-egy izzasztó edzés után tulajdonképpen mindegy is. Törekedj arra, hogy minél gyorsabban tiszta, száraz ruhához juss.

 

workout-pants-1.jpg

 

KIDÖRZSÖLŐDÉS

Szerencsére egyre kevesebb edzőnadrágnak van középen a varrása, ami kellemetlen kidörzsölődést okozhat. Ha bugyi nélkül szeretnél edzeni, igyekezz olyan nadrágot választani, amit középen a háromszög alakú betoldással oldottak meg, hogy kevésbé irritáljon. Ezek között akad olyan is, amit kifejezetten a „naturista” edzést preferálóknak terveztek.

 

nike_0.jpg

 

2 IN 1

Nem új ötlet a 2 az 1-ben típusú kombinált rövidnadrág sem, mint amilyenek az oldschool Adidas sortok voltak. A Nike, az Old Navy, az Athleta és az Under Armour is gyárt „beépített” belső alsóval rendelkező gatyókat.