Lányok a teremből: A címlaplány

Ki gondolná, hogy a tökéletes formákkal rendelkező ausztrál szépség egykor étkezési zavarokkal küzdött? Emily Skye most már azonban magabiztosan pózol az amerikai Muscle&Fitness csajos kiadásának borítóján!

M&F: Hogy kerültél közelebbi kapcsolatba a fitnesz világával?

E.S.: Talán el sem hiszitek amit most mondok, de nagyon sokáig súlyos testképzavarral küzdöttem, nagyon magam alatt voltam akkoriban és semmi önbizalmam nem volt! Egy ideig pedig modellkedtem is, de ez csak rontott az önértékelésemen, mivel folyton egy tökéletesnek tűnő képet üldöztem. Aztán elkezdtem átlapozni olyan magazinokat, mint például a Muscle&Fitness női kiadása, és imádtam, hogy az ott szereplő csajok, mind erősnek, magabiztosnak tűntek, és persze elképesztően dögösen néztek ki! 25 évesen kezdtem el edzeni, egyből híztam is egy kicsit, azaz pontosabban izmosodtam.

Egészségesebbnek és boldogabbnak éreztem magam, mint valaha!

Még versenyeken is indultam, még otthon Ausztráliában, amik közül hármat meg is nyertem, kettőn pedig második lettem. Végül beismertem magamnak, hogy a versenyzői életmód túl szigorú számomra, de persze így is formában akartam maradni.

M&F: Mikben nyilvánult meg a fitnesz iránti szenvedélyed?

E.S.: Elindítottam egy blogot a témával kapcsolatban, és a Facebook-ra is rendszeresen posztolok. Ezen kívül rengeteg levelet kaptam hozzám hasonló lányoktól, akiknek az életét szintén megváltoztatta a fitnesz és az edzés. Ezért elkezdtem kidolgozni különféle online edzésterveket, majd egy saját étrendet és egy fitnesz programot is. Ezen kívül az Instagramon, a Pinteresten és a Twitteren is rengeteg követőm van, és szeretnék nekik hasznos tanácsokkal és motivációval szolgálni. A legújabb programom F.I.T., vagyis Fitness Inspiration Transformation (Fitnesz inspiráció és átalakulás) néven fut, ami egy olyan komplex edzés, étrend és életmód program, amit szerencsére számos neves dietetikus, edző, sőt még jógik is támogatnak! A program lényege, hogy senki ne érezze magát egyedül, aki életmódot kíván váltani!

M&F: Számodra mit jelent a fitnesz?

E.S.: Egy egész életre szóló elköteleződést, egy életmódot, és semmiképp sem egy gyors diétát! Ami a saját edzésemet illeti, hosszabb etapokat vegyítek rövidebb, ám magas intenzitású edzésekkel, és persze súlyzós edzéssel is. A zsírégetésre és az erősítésre fókuszálok és közben próbálok kiegyensúlyozottan táplálkozni. Mindenki megérdemli, hogy erőteljesnek és egészségesnek érezze magát!

M&F: Melyik testrészedet szereted a leginkább megdolgoztatni?

E.S.: A fenekemet! Célom egy nagyon feszes fenék, felesleges zsírpárnák nélkül, és ez bizony igazi kihívást jelent!

M&F: Van kedvenc csaló étkezésed?

E.S.: Van bizony! A kókusztejjel készült chia-mag puding! Egyszerűen imádom!

M&F: Mit érdemes még tudni rólad, amit eddig nem nagyon mondtál el senkinek?

E.S.: Hát régen rengeteget bringáztam, manapság pedig amikor nem dolgozom és nem edzek, akkor az utazás és az úszás az, ami igazán feltölt! Imádom az óceánt!

M&F: Legfőbb céljaid a jövőre nézve?

E.S.: Szeretnék kifejleszteni egy saját organikus bőr és hajápolással foglalkozó márkát! Ugyanis rengetegen fordulnak hozzám szépségtippekért, én pedig nekik is szeretnék segíteni!