Győzd le a fáradtságot! - 6 energizáló táplálékkiegészítő

Maradj egész nap csúcsformában, és hozd ki a legtöbbet az edzésből!

 

Mindannyiunknak elkél olykor egy kis plusz energia. Van, hogy úgy érzed, elég volna csak egy csipetnyi még, hogy az utolsó ismétlést is tisztességgel befejezd, és van, amikor egy vagonnal volna szükséged még ahhoz is, hogy a másik oldaladra fordulj az ágyban. Az alábbi kiegészítők segítenek, hogy ott és akkor juss megfelelő üzemanyaghoz, amikor a legnagyobb szükséged van rá. Mindig gondosan olvasd el az adagolási útmutatókat, és a minimális dózissal kezdd! Szükség szerint aztán növelheted az adagokat.

                             greencoffee.JPG

ZÖLD KÁVÉ KIVONAT

Mire jó? Ha nem csak testileg, de lelkileg is fáradt vagy, ha úgy érzed, nem forog az agyad, nem tudsz koncentrálni.

Hogy működik? Ez a kiegészítő éretlen teljes kávészemekből készül, amely stimulálóan hat az agy és az idegrendszer működésére. Antioxidánsban gazdag, méregtelenítő hatású, emellett fokozza a zsíranyagcserét, és hatékonyan energizál! Javítja az emésztést, és segít a vércukor szinten tartásában.

Nekünk bevált: Olimp Labs GREEN COFFEE Premium - 30 kapszula

raspberries.jpg

MÁLNA KETONOK

Mire jó? Akkor is feltöltenek energiával, amikor egyébként nagyon kell figyelned a kalóriákat!

Hogy működik? A málna ketonok segítenek a testednek diétázáskor, mivel tápanyaghiány fellépésekor a zsírtartalékokat vonja be az energiafelhasználásba, azaz megakadályozza, hogy a szervezeted elkezdje lebontani az izomszövetet, valamint gyorsítják az anyagcserefolyamatokat.

Nekünk bevált: Olimp Thermo Stim zsirégető - 60 kapszula

Nutrend_BCAA.jpg

BCAA-AMINOSAV

Mire jó? Nagy mértékben fokozza a teljesítményt, és felgyorsítja a regenerációt.

Hogy működik? A BCAA a legfontosabb esszenciális aminosav, mert szervezetünk nem képes előállítani. Védi izmaidat az intenzív edzés vagy stressz által kiváltott katabolizmustól, fokozza a fehérjeszintézist, gyorsítja a regenerációt, energizálja az izomzatot, növeli az izomtömeged és az erőd. A BCAA leucint, izoleucint és valint tartalmaz. Ezek közül a leucin serkenteni az izomfehérjék szintézisét , fokozza a regenerációt, és védi az izomszövetet a katabolizmus ellen.
Az izoleucin serkentőleg hat a sérült szövetek gyógyulására, és gyorsítja a regenerációt. A valin esszenciális aminosav, amely segít a szervezet megfelelő nitrogénegyensúlyának fenntartásában. Különösen hatékony kombó közvetlenül edzés előtt és után fogyasztva. Gyorsítja a kreatin, glükóz és más fontos tápanyagok eljutását az izomsejtekbe, azaz eljuttatja az üzemanyagot a végfelhasználóhoz. Edzés után fogyasztva a BCAA csökkenti a kortizol nevű stresszhormon termelődését, amely a kimerültség egyik felelőse.

Nekünk bevált: Nutrend Compress BCAA Instant Drink 4:1:1

Tanulj a profiktól: tudj meg még többet a BCAA-ról Lantos Johnnytól!

 

KREATIN 

Mire jó? Segít, hogy a legbrutálisabb edzések se foghassanak ki rajtad!

Hogy működik? A kreatin az adenozin-trifoszfát (ATP) ciklus ciklus fontos szereplője, ami az azonnali energiaellátást szolgálja. Minél több kreatin van jelen a testedben az edzésnél, annál több energiát képes előállítani a tested, azaz annál több ismétlést leszel képes elvégezni.

Nekünk bevált: Olimp DOMINATOR Creatine Strong Matrix 7

greentea.jpg

ZÖLD TEA KIVONAT 

Mire jó? Segít leküzdeni a kora délutáni kómát.

Hogy működik? Zöld tea kivonat magas koncentrációban tartalmaz ún. katekineket, amelyek az agyban található noradrenalin nevű neurotranszmittereket aktiválják. Ezen kívül van benne a teanin nevű aminosavból is, amely kiváló kiegészítő a délutáni órákra, mert anélkül segíti az agyműködést, hogy túlságosan felpörgetne.

Nekünk bevált: Olimp Labs Green Tea zsírégető - 60 g

Nutrend_arginine.jpg

ARGININ 

Mire jó? Edzés közben is energizál.

Hogy működik? Az arginin nevű aminosav a szervezetben nitrogén-oxiddá alakul, ami értágító hatású, azaz javítja az izmok tápanyag- és oxigénellátását. Különösen az éppen dolgozó izmokban fogod érezni a különbséget, hiszen a megnövekedett tápanyagellátás következtében keményebben tudod őket munkára fogni.

Nekünk bevált: Nutrend Arginine - 120 kapszula

Kövess minket Facebookon is!

www.facebook.com/muscleandfitnesshungary